promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Férfiak ezreit irányította a világ egyik leghatalmasabb nője, furfangos csellel lett világvezető a kalózok királynője
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az 1800-as évek Kínáját egy nő tartotta rettegésben. Mi utána jártunk, ki is volt az.

Az 1800-as években Kínában, leginkább a tengereken jellemzőek voltak a kalóztámadások. Az életük igen változatos volt és rendkívül sok rejtélyes és titokzatos történetek található róluk.

A kalózok általában hajókról támadtak, és zsákmányolták a rakományt, valamint elfogták az utasokat. Gyakran használtak olyan alvilági hálózatokat, amelyek támogatták és védelmezték őket. A kínai kalózok általában jól szervezettek voltak, flottákat hoztak létre, és hatékonyan koordinálták a támadásaikat.

Ezek a kalózok gyakran híresek voltak brutalitásukról. Mivel a tengeri környezetben éltek és tevékenykedtek, a fegyvereik között rengeteg különböző tűzfegyver volt, például kézifegyverek és ágyúk. A kalózok nem riadtak vissza a vérontás és a támadásoktól, és gyakran fenyegették azokat, akik nem voltak hajlandók engedelmeskedni nekik. 

A sok izgalmas történet közül kiemelkedik egy kalózkirálynő története.

1801-ben szegény családban született Csing Shih élete hihetetlenül izgalmas fordulatokat vett. Mint fiatal lány, örömlányként és hajósként dolgozott, beleértve a szerencsejáték világát is. Azután jött az igazi drámai fordulat, amikor feleségül ment egy hírhedt, rettegett kalózkapitányhoz. 

Csing Shih, az ikonikus kalózkirálynő, aki a Vörös Zászló flottát irányította, az egyik legfélelmetesebb és legcselekménydúsabb történelmi személyiség volt. Miután a híres kalózkapitány meghalt, halála után átvette az irányítást és a lázadó flotta szigorú szabályok szerint működött.

Csing Shih nem csupán egy magatartási kódexet vezetett be, hanem egy igazi tengeri birodalmat épített. Vezetése alatt a kalózoknak hatékonyságot és alázatot kellett tanúsítaniuk, minden büntetést pedig halálbüntetés követett. Csak Ő dönthetett támadásokról, és aki engedély és ellenőrzés nélkül akcióba lépett, az fejvesztéssel fizetett érte.

A zsákmányt rendszeresen szigorúan szétosztotta, és akik sumákolni próbáltak, azt először megverték, majd a visszaesőket lefejezték. És hogy mindenki számára világos legyen, a Csing Shih vezetése alatt történő közösülés halálos büntetést vonzott maga után.

Az embereinek száma 40-80 ezer között mozgott, és az általa irányított flotta meghaladta az 400 hajót. Nem hiába nevezték őt a „kalózok királynőjének”, hiszen ereje olyan birodalmakkal vetekedett, amelyek hatalmas területeket uraltak.


Mivel Csing Shih felismerte, hogy a kormány továbbra is zaklatni fogja őt, okosan felhasználta hatalmát. Kegyelmet és kártérítést követelt, miközben megtartotta saját kis flottáját és matrózait. Az ellenségei pedig, amikor leggyengébb volt, nemesi címet adtak neki. Így az élet, ami szegénységgel indult, hírnévvel és gazdagsággal ért véget. Csing Shih a Dél-kínai-tenger felett végzett hőstettei miatt mindig tisztelik és emlékeznek rá. Élete végén, 69 éves korában hunyt el egy hihetetlenül izgalmas kalózkirálynő legendájaként.

Forrás: Military.com

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás