promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kalózok támadtak a szőke szépségre, és nem a pénzét akarták
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az ismert médiaszemélyiség az Amazonas folyón kajakozott, és a rablók bizarr kérését kellett teljesítenie.

Nem tartozik a legokosabb ötletek közé nőként egyedül kajakozni a vad Amazonas folyón. Helen Skelton színésznő és tévés műsorvezető mégis erre vállalkozott, aztán pedig naivan rácsodálkozott, amikor kalózokba botlott.

A 38 éves szőkeséget kemény fából faragták, hiszen 2009-ben például sikerült teljesítenie a 126 kilométeres namíbiai ultramaratont, 15 perc híján 24 óra alatt. Arra azonban ő sem volt felkészülve, hogy a folyami útonállók mit kérnek majd tőle.

Hát nem pénzt – a kalózoknak ennél sokkal bizarrabb ötletük támadt. Valamilyen oknál fogva értékes élelmiszerekre vadásztak, így azt vették el a sportos hölgytől is. Helen az élete izgalmas élményének nevezte a történteket, szemmel láthatólag nem viselte meg az eset.

A nő még 2010-ben teljesítette a 3200 kilométeres távot a hatalmas dél-amerikai folyamon, de most újra felidézte kalandját. Az Amazonas helyenként szinte tengernyi szélességű, ezáltal kiváló terep a fosztogatóknak.

Helen Perutól Brazíliáig kajakozott végig, mégpedig 39 nap alatt, vagyis az a csoda, hogy csupán egyszer botlott rossz szándékú emberekbe. Kicsit félvállról is vette a dolgot, csak később mondták el neki a biztonságiak, hogy az üldözés akár tragikus véget is érhetett volna.

A nő számára az volt a leginkább meglepő, hogy a modern kori kalózok nem falábú, szemkötőt viselő és a vállukon papagájt hordó marcona férfiak voltak, hanem rendőröknek adták ki magukat, így tudták könnyen tőrbe csalni áldozatukat.

„Egy kísérőhajón éltem, és azon sok olyan holmi volt, ami a dzsungelben különösen értékes. A kalózok cukrot és kávét akartak, a pénzünkre egyáltalán nem volt szükségük”

– idézte fel a furcsa rablás történetét Helen. Tudták róluk, hogy britek és gazdag tévések, ezért biztosak lehettek benne, hogy rendelkeznek a számukra fontos élelmiszerekkel. De szerencsére beérték egyetlen támadással, utána már simán zajlott az út.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás