promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hihetetlen kísérlet, regényt írattak a mesterséges intelligenciával, amit leírtak megdöbbentette az embereket
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mesterséges intelligencia írja a jövő regényeit?

Egy új mesterséges intelligencia program képes lenyűgöző regényeket írni, amelyeket ember íróktól alig lehet megkülönböztetni. A Bard néven ismert programot a Google AI fejlesztette ki, és hatalmas szöveg- és kódhalmazra tanították be. A Bard képes különböző műfajú regényeket írni, a romantikus thrillerektől a sci-fi eposzokig.

A Bardot nemrégiben egy kísérletben tesztelték, ahol 50 embernek adtak olvasni két regényrészletet. Az egyik részletet egy ember írta, a másikat pedig a Bard. A résztvevőknek meg kellett tippelniük, hogy melyik részlet származik embertől, és melyik mesterséges intelligenciától. A résztvevők 52%-a nem tudta helyesen beazonosítani a Bard által írt részletet.

Ez a kísérlet azt sugallja, hogy a mesterséges intelligencia hamarosan elérheti azt a pontot, ahol képes lesz olyan kreatív tartalmat létrehozni, amelyet nem lehet megkülönböztetni az ember által létrehozott tartalomtól. Ez forradalmasíthatja a regényírást és más kreatív iparágakat.

Mit jelent ez a jövőre nézve?

A Bard fejlesztése azt sugallja, hogy a mesterséges intelligencia hamarosan átveheti a kreatív tartalomgyártás egy részét. Ez aggodalomra adhat okot az emberi írók számára, akik attól tartanak, hogy elveszítik a munkájukat. Azonban a mesterséges intelligencia új lehetőségeket is teremthet az írók számára. Például a Bardot arra lehet használni, hogy segítse az írókat a történetek kidolgozásában, a karakterek fejlesztésében és a szöveg szerkesztésében.

A mesterséges intelligencia valószínűleg nem fogja teljesen felváltani az emberi írókat, de valószínűleg jelentős hatással lesz a regényírásra és más kreatív iparágakra. Az íróknak alkalmazkodniuk kell ehhez a változó tájhoz, és új módokat kell találniuk a mesterséges intelligencia kihasználására a munkájuk javítása érdekében.

Forrás: medium.com

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás