promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási és titokzatos dolgot találtak az egyiptomi piramisnál a föld alatt, átírhatja a történelmet
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Izgalmas felfedezést tettek a kutatók, a rejtély pedig lassan megoldódhat.

Egyiptomban a sivatag a mai napig nagyon sok mindent elrejt az emberiség elől, pedig a mélyben még mindig elképesztő építmények fekszenek, amelyek az egyiptomi fáraók egykor óriási hatalmát mutatják. A nagy felfedezések mellett természetesen nagyon sok a feltételezés is, így pedig a régészek folyamatosan dolgoznak, hogy a titkok nyitjára találjanak.

Az egyik legnagyobb talány az elveszett egyiptomi labirintus.

Pedig sokan egyetértenek abban, hogy ez az építmény még a piramisokat is felülmúlja. Ezt pedig több ezer évvel ezelőtt maga Hérodotosz is megjegyezte a feltételezett labirintusról. A feltételezések szerint ez a labirintus olyan gigantikus volt egykor, hogy háromezer szóba került bele, és ezek mind tele voltak hieroglifákkal és festményekkel. A labirintus létezésére több forrás is van, miközben a tudósok már a nyomait is fellelték.

Több ókori szerző is beszámol ugyanis a lenyűgöző építményről, így többek között Diodórosz és Strabo is. Többen pedig azt is állították, hogy látták is az építményt Egyiptomban, egy piramis mellett. A piramis több szintes volt, a felső szintje azonban eltűnt, és ennek maradványait meg is találták a helyi városnál, hiszen az emberek elhordták azt, hogy ezekből építsék fel a házaikat, a lakóhelyeiket.

A föld alatt lehetnek még maradványok, ám nagyobb régészeti munka még nem kezdődött, hogy feltárják a csodaszámba menő építményt, amely mellett egykor eltörpültek a nagy gízai piramisok is. A régi szövegek alapján készült korábban egy rekonstrukciós rajz is, hogy nézhetett ki egykor az építmény, amely a tudós világ nagy részét ámulatba ejtette.

Így nézhetett ki a labirintus a fénykorában:

(via Ancient Origins)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás