promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Caesar olyan idegesítő fogoly volt, amikor kalózok rabolták el, hogy inkább minden kérésének eleget tettek, csak szabaduljanak tőle
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Elképesztően pofátlan fogolyra tettek szert a kilikiánai kalózok.

Julius Caesar az ókori Róma egyik legismertebb politikusa és hadvezére volt. Ő a Caesar családhoz tartozott, akik nemesi származásúak voltak. Caesar politikai és katonai sikerei miatt nagy befolyással rendelkezett. Alapvetően a nép pártjára állt, ami miatt ellentétbe került a római elit által uralt Szenátussal.

Azonban mielőtt Julius Caesar a legendás római hadvezérré vált, megannyi kalandban volt része. A 25 éves, ambiciózusabb Caesar az ismert világot átszelő útja során kalózok fogságába esett, de ez egyszer biztos, hogy nem mindennapi fogoly volt.

Ez a találkozás ahelyett, hogy akadályozta volna az útját, inkább a későbbi diktátor találékonyságát erősítette.

A történelmi beszámolók eltérnek Caesar elfogásának pontos dátumát illetően. A nem mindennapi fogoly még a fogságban is nyugodt éjszakákat követelt az alváshoz, elcsendesítve a kalózokat, hogyha éppen hangoskodtak. Napközben pedig verseivel és beszédeivel szórakoztatta a kalózokat, már amennyiben ők ezt élvezték.

A javasolt váltságdíj összegével, 20 talentum ezüsttel nem volt megelégedve, ő legalább 50 talentum ezüstöt javasolt. Mindeközben folyamatosan fenyegette a kalózokat, hogy ha kiszabadul, akkor keresztre fogja feszíteni őket.

Ők azt hitték csak viccel, de Caesar nagyon is komolyan gondolta. Bár a szabadulásáról szóló beszámolók eltérőek. A legszínesebb változat szerint Caesar, meghívta őket egy lakomára, elkábította őket, és álmukban bosszút állt rajtuk. Ez az elbeszélés azonban lehet, hogy megszépített, és a valódi események valószínűleg másként zajlottak le. A lényeg, hogy Caesar sikeresen kiszabadult a fogságból, és betartotta ígéreteit, amelyeket a kalózoknak tett. A kalózoknak kellemetlen megtorlásban volt részük, habár már a fogva tartást is pokollá tette a nagy római uralkodó.

Forrás: Bigthink
 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás