promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Windows-t használsz? Most a te gépedet is sújthatja a szigorítás
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Dühítő szigorítást vezetnek be a Windows-nál.

Létezik egy olyan, nem hivatalos WinPE, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy ellenőrizzék, futtatható-e a Windows 11 24H2 azokon a hardvereken, amelyeket hivatalosan nem támogatnak. Például a szoftver készítője megerősítette, hogy az Intel 3. generációs processzora alkalmas a közelgő Windows verzió futtatására.

Az operációs rendszer rendszerkövetelményei, különösen a CPU követelmények, óriási vitát váltottak ki, amikor a Microsoft először mutatta be a Windows 11-et, mivel az operációs rendszer számos, még mindig releváns processzort inkompatibilissá és nem támogatottá tett (Intel 7. gen és Ryzen 1. gen CPU/APU-k).

Bár hivatalos támogatás hiányában a felhasználók találtak módszereket a követelmények megkerülésére, és elégedettséget nyújtó eredményekkel futtatják a Windows 11-et viszonylag régi rendszereken. Például egy olyan felhasználó, akinek az unsupported Core i5-580M-je volt, az első generációs "Nehalem" architektúrán alapulva, úgy érezte, hogy a rendszere a Windows 11 22H2-t "varázslatosan" futtatta.

Nem segít a Microsoft döntésén, amikor saját PC Health check alkalmazása helytelenül jelenti be, hogy egy Pentium 4 tökéletesen alkalmas a Windows 11 futtatására. Sőt, egy senior Microsoft alkalmazottat is találtak, aki egy nem támogatott processzort futtatott a Windows Insider webcast élő adásakor.

Azonban úgy tűnik, hogy a Microsoft változtatásokat hoz a CPU utasításkészlet-architektúra támogatásába, amely meghatározhatja, hogy mennyire lesznek sikeresek a kísérletek a Windows 11 24H2 futtatására nagyon régi rendszereken. Bár a nem hivatalos WinPE eszköz azt sugallja, hogy viszonylag régi CPU-kon fog működni, azok a processzorok, amelyek még régebbiek, nem biztos, hogy ezt követően képesek lesznek rá.

Magyarán ezzel a szigorítással nagyon sok Windows-felhasználó számára ellehetetlenítik, hogy használja a 11-es verziót. Ha a rendszer úgy találja majd, hogy egy régi hardveren akarják elindítani, ami nem támogatott, akkor egyszerűen nem fog betölteni.

Az pedig nem biztonságos, hogy a kerülőutas telepítést használjuk, mert ez sokszor olyan eszközök használatát is megköveteli, amik ismeretlen fejlesztőtől származnak, és nem kizárt, hogy vele együtt a számítógépre települ egy kártékony program is, ami ellopja az adatainkat.

(forrás: Neowin)

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás