promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hat éven át várta, hogy elkészítse a tökéletes fotót és most sikerült neki: felrobbant az internet a felvételek láttán
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az olasz fotós nagyon türelmesen, éveken át várta a pillanatot mire elkészítette a tökéletes képet.

Egy olasz fotósnak nem kevesebb mint 6 év türelmes várakozás után sikerült létrehoznia egy egészen elképesztő dolgot. Valerio Minato, az olasz fotográfus ugyanis még 2017-ben vette észre, hogy bizonyos szögből a Basilica di Superga székesegyház és a Monviso hegycsúcs nagyon szépen odarendeződik a Hold közepének vonalában, azonban a fényképet, ami megszületett a fejében, csak hosszú évekkel később tudta elkattintani Torinó közvetlen közelében.

Minato koncepciója az volt, hogy egy olyan fotót készítsen a holdról, hogy az tökéletesen egy vonalban legyen a Torino keleti szélén fekvő, 672 méter magas Superga-domb és a rajta álló azonos nevű székesegyházzal és mögötte a magasra törő Monviso hegycsúcsával.

A fotós már 2017 óta a hold megörökítésének bonyolult folyamatát igyekezett megérteni. Ehhez pedig tanulmányozta a hold fázisait, útját a horizonton, sőt, még az időjárás szeszélyeit is. Minato grandiózus elképzeléseit azonban gyakran elhomályosította a Torino felett húzódó borult égbolt, de nem veszítette el soha a reményt. hogy egyszer létrehozza a tökéletes felvételt.

Ez a türelem pedig végül   2023 december 15-én, este 19 óra felé közeledve meg is hozta gyümölcsét, az ég ugyanis kitisztult, és a hold pontosan abba a pozícióba emelkedett, amelyre a fotós már oly régóta vágyott. A fényképezőgépét készenlétben tartva így Minato megragadta és megörökítette ezt a ritka pillanatot. Csodálatos fotóját pedig, amit alább te is megnézhetsz a NASA is elismerően dicsérte.

A fotósnak még az is nehezítette a dolgát, hogy a számára tökéletes együttállás többnyire csak évente egyszer adott, ráadásul a megfelelő pontot is hosszasan kutatta, ahonnan a legjobb eredményt kaphatja. Itt pedig egy rövid videó látható arról, hogyan is készült el a tökéletes felvétel:

Forrás: InstyleMen / hirado.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás