promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A gatyádat is ráfizetheted ha ilyet posztolsz, komoly szigorításokat jelenetett be a Facebook
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Komoly büntetést kaphatunk ha nem jelezzük a mesterségesen generált tartalmat.​

A Facebook kapcsán nemrégiben olyan hírek láttak napvilágot mely szerint Mark Zuckerberg cége a Meta egy igen népszerű funkció megszüntetéséről döntött, mégpedig a Facebook és az Instagram-fiókok közötti csevegési funkció törléséről, ami 2023 decemberében el is tűnt a térképről.

Mark Zuckerberg vállalata még 2020-ban vezette be a nermégiben megszüntetett funkciót elsősorban azért, hogy a legjobb üzenetküldési élményt biztosítsa a felhasználóknak attól függetlenül, hogy ki melyik alkalmazást használja inkább. A vállalatnak azonban mégsem jött be a funkció, ugyanis a Messenger és az Instagram alkalmazások közötti csevegés mostanára már nem elárhető. Erről alábbi cikkünkben számoltunk be részletesen:

A Meta pedig most újabb bejelentést tett, ugyanis közölték hogy megkezdik a más cégek mesterséges intelligencia szolgáltatásai által generált képek felcímkézését, egy, a fájlokba épített láthatatlan jelölés segítségével. A vállalat bejegyzése szerint ezentúl minden, a Facebook, Instagram és Threads felületén közzétett MI-tartalomra ráhelyezik a címkéket, hogy jelezzék a felhasználóknak, hogy digitális alkotásokkal állnak szemben

Emellett pedig felfedték azt is, hogy a saját MI-eszközeikkel készített tartalmakat már most is címkézik. Az új rendszer üzembe helyezése után a Meta ezentúl ugyanezt fogja tenni az OpenAI, az Adobe, a Midjourney, a Shutterstock, és az Alphabet termékeivel készült alkotásokkal is.

A Meta pedig ezzel egy időben megköveteli majd minden felhasználótól, hogy ő is címkézze fel saját mesterségesen módosított hang- és videótartalmát, ha pedig ezt elmulasztják, büntetést alkalmazhatnak velük szemben, tehát ezentúl nem árt figyelni ha mesterésges intelligencia által módosított tartalmak közlésére adjuk a fejünket.

Ennek ellenére az egyelőre kérdéses, hogy ezek a láthatatlan jelölések hogyan fogják megakadályozni, hogy a gyanútlan felhasználók tovább osszák a manipulált tartalmakat - írja a Reuters információi alapján a 24.hu.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás