promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas változás jön a Facebookon és az Instagramon, ez mindenkit érint
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fontos döntést hoztak meg Mark Zuckerberg vállalatánál.

Egy nagyon népszerű funkció megszüntetéséről döntött Mark Zuckerberg cége a Meta. Bizonyára közülünk is sokan használták a Facebook és az Instagram-fiókok közötti csevegési funkciót, idén decemberben azonban végleg megszűnik ez a lehetőség.

Mark Zuckerberg vállalata még 2020-ban vezette be a most megszűnő funkciót elsősorban azért, hogy a legjobb üzenetküldési élményt biztosítsa a felhasználóknak attól függetlenül, hogy ki melyik alkalmazást használja inkább. Három évvel később azonban úgy tűnik, hogy a vállalatnak mégsem jött be a funkció, egy új támogatási oldal szerint ugyanis a Messenger és az Instagram alkalmazások közötti csevegés 2023. december közepétől nem lesz elérhető.

A Meta a következőképp határozta meg, hogy mi fog változni a funkció kikapcsolása után:

  • Nem lehet majd új beszélgetéseket vagy hívásokat indítani Instagramról Facebookra, és fordítva.
  • A Facebook vagy Instagram-fiókba továbbított üzenetek ugyan olvashatók maradnak, de új üzeneteket nem lehet majd továbbítani.
  • Ezentúl nem lehet majd látni, hogy ki aktív, vagy ki látta az üzenetet.
  • A Facebook-fiókokkal folytatott csevegések nem kerülnek át a Facebook vagy a Messenger beérkező levelei közé.

 

A változtatás okát a META nem indokolta meg, de a 9to5Google cikke szerint összefüggésbe hozható az európai digitális piacokról szóló új törvénnyel (DMA), amely többek között előírja a nagyvállalatok számára, hogy az üzenetküldő platformok között interoperabilitást, azaz együttműködést kínáljanak. A Meta egy másik terméke a WhatsApp kapcsán egyébként már  kiderült, hogy egy vadiúj csevegési funkciót készítenek elő, amely elősegíti az új törvénynek való megfelelést.

Ezek mellett azonban az is felmerült, hogy csak egy újabb példáját láthatjuk a Messenger leszorításának, az alkalmazás nemrégiben ugyanis már elveszítette az SMS/MMS-küldési funkciókat, és a Meta leállította a Messenger Lite-ot, amely a Facebook üzenetküldő alkalmazásának alacsonyabb rendszerigényű változata volt.

A most megszűnő funkció használatáról az alábbi videóban korábban részletesebben is beszámoltak:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás