promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Új közösségi oldal tör be az országba: végleg megszűnhet a Facebook?
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A hírek szerint decembertől új közösségi oldal jön Magyarországra. 

A Facebook szülőanyja, a Meta Platforms új terveket kovácsolt és előállt egy új közösségi oldallal. Július 6-án elindult a Threads, ami a Twitternek/X-nek állít konkurenciát. Európában ez még igencsak szokatlan név lehet, nem hiába, ugyanis az indulásból az európai felhasználók kimaradtak. A hvg.hu cikke szerint ez azért történt, mert az uniós adatvédelmi szabályozások miatt első körben nem tette elérhetővé a Meta a szolgáltatást.

Az EU előírásainak való megfelelés érdekében a Meta csak megtekintési módot kínálhat alkalmazásának fogyasztásra a régióban élő felhasználók számára. Ez azt jelenti, hogy a felhasználóknak nem feltétlenül kell profilt létrehozniuk a bejegyzések megtekintéséhez.  A Meta úgy tudni, hogy eleget tett ennek és megfelelt a követeléseknek. Emiatt pedig szinte biztos, hogy hamarosan berobban az országba az új közösségi oldal. 

A Threads-t decemberben indul el Európában, ám pontos időpontot még nem lehet tudni, az is lehet, hogy csaj a hónap végén lesz elérhető. 

A Threadsnek 73 millió aktív felhasználója van, így nagyon úgy tűnik, hogy egyelőre még nem sikerült megelőznie Elon Musk által megszerzett X-et, ami korábban Twitter néven futott. Ott 365 millió azoknak az embereknek a száma, akik legalább egyszer belépnek az oldalra. Tehát számottevő a különbség, a jövő zenéje még, hogyan alakulnak a számok. A Meta folyamatosan újít, jelenleg fizetős előfizetést is kínál az EU-beli felhasználóknak a Facebookon és az Instagramon, hogy hirdetések nélkül használhassák ezeket a szolgáltatásokat. A nyáron azt is bejelentették, hogy a szülőknek próbálnak segíteni, méghozzá azzal, hogy a gondviselők monitorozni tudják, hogy mennyi időt tölt a gyermekük az appban, azt is láthatják, hogy ki üzenhet nekik, és azt is, hogy ki láthatja a történeteiket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás