promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási férfiassággal rendelkező harcoló alakot faragtak mészkőbe egy mező közepén, tudósok fejtegetik az eredetét
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ki és miért tette oda az ábrázolást? Talán megoldódott a rejtély.

A Cerne Abbas rejtély egy 55 méter hosszú és 51 méter magas, fehér mészkőből készült óriás alakzat, amelyet a Cerne Abbas falu közelében, Angliában találhatunk a zöld mező közepén. Ez az óriás alakzat egy hatalmas, meztelen férfi testét ábrázolja, akinek a kezében egy hatalmas bot vagy kard látható.

Az óriás pontos eredete és célja még mindig rejtély, és sok spekuláció és elmélet kering róla. Az óriás alakzatot valószínűleg a bronzkorban vagy a vaskorban készítették, de pontos időpontja és alkotója ismeretlen maradt. Az alakzatot a helyi mészkőből faragták ki, és a föld alatti mészkőrétegek kiemelésével hozták létre.

Az óriás jelentősége és célja is vitatott. Néhány elmélet szerint az alakzat egy ősi istenséget Zeuszt vagy termékenységi szimbólumot ábrázol, míg mások szerint egy hadi istenség vagy egy királyi személyiség lehet. Az óriás nemi szerve is kiemelkedően nagy, ami további találgatásokat és értelmezéseket váltott ki.

Az óriás alakzatot az évszázadok során többször restaurálták és felújították, hogy megőrizzék az eredeti formáját. Az alakzatot a helyiek és a turisták gyakran látogatják, és sokan hisznek benne, hogy a Cerne Abbas óriásnak van egyfajta varázsa vagy spirituális ereje.

Az óriás alakzatot a brit kulturális örökség részeként nyilvántartásba vették, és védett területként kezelik. Az alakzatot a Cerne Abbas falu közelében található domboldalra faragták, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a környező tájra.

Bár a Cerne Abbas rejtély még mindig sok kérdést felvet, az óriás alakzat továbbra is lenyűgöző és titokzatos marad. Ez a ősi műalkotás emlékeztet minket arra, hogy az emberi kreativitás és a múltunk rejtélyei mindig képesek lenyűgözni és inspirálni minket.

Forrás: www.ancientpages.com

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás