promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Törökországban őrzik Magyarország csodafegyverét, leesik az álluk az embereknek a 14. századi kard láttán
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elkezdett terjedni egy kép a közösségi médiában, amelyen sokan csodálkoznak.

A Facebookon terjed egy kép, illetve több bejegyzsében is olvasható róla, hogy Törökországban, Isztambulban, a Topkapi Palota Múzeumban található egy elképesztő magyar csodafegyver, egy 270 centiméter hosszú, kétekezes kard, amely brutális méreteivel sokkolja az olvasókat. A kardhoz mellékelten írják, hogy a kard Magyarországról, vagyis a Magyar Királyságból származik, és 14. századi.

A Topkapi Palota Isztambul egy igazi ékköve, közel 400 évig volt a nagy Oszmán Birodalom adminisztratív központja, 1465-től egészen 1853-ig. A palota több épületből áll, és ezeket négy udvar veszi körül, illetve nem messze található az épületegyüttestől a Márvány-tenger. Jelenleg múzeumként működik, ahol rengeteg dolgot láthat a kultúrára éhes látogató, többek között régi öltözékeket, porcelánokat és rengeteg fegyvert is.

A janicsárok régi dolgai mellett a palotában található például a világ legnagyobb kék-fehér porcelánkészlete is.

Ráaádásul az épületben találhatók azok a régi tárgyalószobák is, ahol eldőltek a birodalom nagy kérdései, többek között pedig azt is láthatjuk, hogy milyen titkos szobák voltak kialakítva a szultánnak, hogy megfigyelhessen minden tárgyalást olyan lakrészekből és szobákból, ahol más nem láthatta őt.

Ebben a múzeumban található az óriási kard is, amely nagysága után természetesen a Redditen is azonnal elkezdődött egy thread, hogy vajon mire használhatták a kardot. Valószínűleg amúgy kivégzésekhez használhatták, illetve palotákban lehetett funkciója, mint egy-egy nagyobb terem díszei.

Így néz ki a gigantikus kard, amelynek méreteitől elállt a közösségi médiában az emberek szava:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás