promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kinyitották Napóleon fiának sírját, óriási hibát követtek el a németek 1940-ben a Habsburg-szokások nemtudása miatt
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ridley Scott Napóleon című filmje 2023 nagy dobása volt, ám sokszor csak fokozta az érdeklődést a legendás hadvezér irányába.

A film 2023 egyik mozis nagy dobása volt, és bár a kritikusokat megosztotta az alkotás, nagyon sokan fizettek be rá a moziban, hogy nagyvásznon lehessenek részesi a lenyűgöző látványvilágú filmnek, amelynek középpontjában részben Napóleon szerelme van. A rengeteg csatajelenet mellett azonban nagyon sok dologról nem esik szó, többek között arról sem, hogy volt egy fia, akit a korban igazi csodagyerekként tartottak számon.

Csodálták a tudását, és erről rengeteg feljegyzés maradt fent.

A fiú végül nagyon fiatalon halt meg a Habsburg udvarban, hiszen I. Ferenc osztrák császár unokája volt a Sasfiók. Érdekesség, hogy a waterlooi csata után Bonaparte Napóleon fia javára mondott le a trónról, és ezt hamarjában el is ismerték Párizsban, ám az uralkodása nem tartott sokáig, hiszen a szövetségesek bevonulásával megdőlt a hatalma.

Később a bonapartisták csábítgatták, hogy lépjen az élükre és szerezze vissza a francia trónt, ám ő ezeket a kísérleteket elutasította.

Nagyon fiatalon halt meg, alig múlt 21 éves. A Habsburg hagyományok szerint temették el, amely azt jelentette, hogy a belső szerveket és a szívet is külön-külön helyen helyezték el a testtől. Mint arról a Múlt-Kor is beszámolt, a szív a St. Augustin templom hercegi kriptájában, szervei pedig a Stephansdom hercegi kriptájában lettek elhelyezve. Testét is Bécsbe temették el, ám ezt később 1940-ben Hitler átszállíttatta Párizsba Napóleon mellé, ám a németek nem tudták, hogy a test és a belső szervek végül három különböző helyen nyugszanak, és csak a test került el Párizsba.

Így lehet az, hogy Napóleon fia két fővárosban nyugszik egyszerre, Bécsben és Párizsban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás