promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Google Chrome-ot használsz? Mindenkit érintő változásokat jelentett be a cég, erről mindenképpen tudnod kell
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Jelentős fejlesztések jönnek a legnépszerűbb webböngészőnél.​

Nagy bejelentés érkezett az legtöbbek által használt webböngésző részéről. A Google Chrome ugyanis most három jelentős, mesterséges intelligencián alapuló fejlesztést jelentett be, melyek komolyan megváltoztathajták a böngészési élményeinket a jövőben.

Az elsőnek a lényege az, hogy a segítségével a felhasználók néhány paraméter megadásával teljesen egyedire alakíthatják a böngésző megjelenését.

Egy másik hasonló fejlesztés pedig a böngészőfülek rendezésében segít majd a jövőben. Erre egyébként már jó ideje adott volt a lehetőség, azonban eddig csak kézzel lehetett csoportosítani és karbantartani azokat. Innentől kezdve azonban ezt a feladatot át tudja venni az MI. A felhasználónak csak finomítani kell a munkán, amennyiben nem úgy sikerült, ahogyan szerette volna.

A harmadik változás a következő hetekben fog megérkezni. Ez a funkció változatos szövegek megfogalmazásában segít. A felhasználónak ki kell választaniuk a fogalmazás stílusát és hosszát, esetleg a rövid tartalmát. Az MI pedig ezek alapján fogalmazza át (vagy meg) a szöveget.

A haszon.hu az előbbieken túl arról ír, hogy az újításokat a Chrome Windows-on és Mac-en futó változataiban lehet kipróbálni, és a kísérleti funkciók között lehet azokat bekapcsolni. Ebben pedig ez az oldal lehet a felhasználók segítségére.

A Google a napokbanmár  kiadta azon bővítmények listáját a Chrome böngészőhöz, amelyek szerinte leginkább javították a böngészői élményt 2023-ban. Íme az említett felsorolás, ami alapján mindenki döntse el maga, hogy valóban javítottak-e felhasználói élményen, már ha igénybe vették azt.

  • A Scribe a számítógépen végzett tevékenységeket dokumentálja, illetve képernyőfotókat, leírásokat készít a munkáról.
  • A Deepl Translate lefordítja a megnyitott oldalakat. Gyorsan vált forrás- vagy célnyelvet, így a Google Translate-tel sem kell bajlódni.
  • A Siderrel egy oldalsávon keresztül elérhető el a ChatGPT-t a böngészés közben.
  • A QuillBot AI-segédlet hosszabb levelek, cikkek tartalmát foglalja össze pillanatok alatt.
  • A Teal az online fórumokon található, a felhasználónak érdekesnek tűnő álláshirdetéseket könyvjelzővel jelöli meg, amelyek így el oldalon követhetők lesznek.
  • A Transkriptor hosszabb megbeszéléseket rögzít, majd később szöveggé alakítja azokat.
  • Az Equalizer jobb hangvezérlési lehetőségeket biztosít.
  • A Speechify pedig szövegeket olvas fel egy, a felhasználó által választott hangon.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás