promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elképesztő dolog történik, ha ezt a szót beírod a Google Chrome böngészőbe
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy bitang nagy érdekesség, amelyről talán sosem tudtál.

Az internet tele van olyan dolgokkal, amiről talán fogalmunk sincs, és talán nem is lesz sosem. Az érdekességek egy csoportjába olyan kis húsvéti tojások is tartoznak, amelyek egy-egy kulcsszó vagy weblap érintésével érhetők el. De sokszor megtörténik az is, hogy egy-egy érdekes webcím bepötöygésével bizony olyan helyre jutunk, amelyre korábban nem is számítottunk volna.

Így van ez például a 'könyörtelen' szóval, amely angolul úgy hangzik, hogy relentless. Ha beírjuk a Google Chrome vagy bármelyik böngészőbe, hogy www. relentless.com, akkor bizony egy, Magyarországon is nagyon népszerű oldalon kötünk majd ki, ugyanis az Amazonra navigál minket a böngésző. Jeff Bezos birodalmának kapuja nyílik ki rakétagyorsasággal.

De mégis hogy lehet ez?

A kérdésre a válasz egyszerű, a világ legnagyobb online kereskedő weboldala ugyanis kezdetben nem az Amazon névre hallgatott volna, más tervek voltak. A világhírű, dúsgazdag vállalkozó egész más nevet szeretett volna. Először a Cadabrára gondolt, de később az ügyvédje tanácsára ezt elvetette, mivel a szóhoz túls sok negatív konnotáció lett volna köthető, ugyanis nagyon hasonlít a cadaverhez, amely tetemet jelent.

Jeff Bezos másik ötlete lett volna a Relentless, de sok ismerőse szerint ez is elég vészjósló lett volna, így elvetették később. Ám a vállalkozó már megvette a domain nevet, mivel tényleg komolyan gondolta a névadást. Így ha, ma a relentless-re megyünk rá, az bizony átirányít bennünket az Amazonra. Amúgy még az Awake.com, Bookmail.com, és Browse.com voltak versenyben Bezosnál.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás