promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Messengert használsz? Váratlan bejelentés jött, rendkívül fontos változás érkezik
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Jön egy új policy, amely sokakat váratlanul érinthet.

Az elmúlt hónapokban megszokhattuk már, hogy szinte futószalagon jönnek azok a biztonsági intézkedések, újítások, amelyek segítenek nekünk, hogy az adataink biztonságban maradjanak a csalók elől, vagy éppen azt akadályozzák meg, hogy illetéktelenek hálójába kerülhessünk. Nagyon sokszor a Gmail tulajdonosa, a Google is ad ki ilyen figyelmeztetéseket vagy éppen bejelentéseket, amelyek arról tájékoztatnak minket, hogy bizony a bizonsági protokoll vagy egyéb szabályok változnak.

Sokan azonban erről nem tájékozódnak időben, és meglepetésként éri őket, hogy a szolgáltatás újabb kódot vagy kódokat, esetleg valamiféle emlékeztetőt kér tőlünk.

Most a Meta kapcsán jött hír változásról, amely nagyon sok Messenger-felhasználót érint. Többek között a HVG számolt be róla, hogy alapértelmezetten letiltja az üzenetek fogadását a Meta a Facebook Messengerben és az Instagramon is a fiataloknál, ha az üzenet nem olyan embertől jött, aki ismerősünk lenne. Az újításról és a változásról csütörtökön adott ki közleményt a Meta, ez pedig nagyon fontos új policy tehát a fiatalok védelmében, ám van előzménye, hiszen korábban már volt hasonló.

Instagramon korábban már megtiltották, hogy 18 éven aluli felhasználóknak felnőttek írjanak, kivétel akkor, ha az adott felnőttet a fiatalkorú maga is követi a közösségi oldalon.

A mostani újítás a Messengerre is kiterjed, a Messenger esetén tehát a fiatalkorúak csak azoktól kaphatnak üzenetet, akik ismerőseik vagy szerepelnek a mobiluk névjegyzékében.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás