promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csúcsmodern villamos és repülő eszközök veszik át az irányítást Budapest felett: tényleg ilyen lesz a fővárosunk ötven év múlva?
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Tényleg így fog kinézni Budapest 50 év múlva? 

A mesterséges intelligencia manapság már majdnem mindent lehetővé tesz, jóformán most már a jövőt is megmondja. Az már biztos, hogy tud generálni bármilyen fotót, olyat is, amely egy-egy országot mutat meg évtizedekkel később. Így volt ez most Budapest esetében is, kiderült, hogy milyen lesz a magyar főváros 50 év múlva. 

A TikTok oldalára került fel egy videó, amelyben jól látható, hogy mennyi változáson fog keresztülmenni Budapest öt évtized alatt. Egészen pontosan az énbudapestem.hu kérte meg a mesterséges intelligenciát, hogy készítsen a fotót, a végeredmény pedig hihetetlen lett. 

A fotók szerint a fő épületeink megmaradnak, vagyis az Országház és a Szent István Bazilika is marad a helyén, de a közlekedési eszközök már ultramoderné váltak. Csúcsmodern villamos és repülő eszközök veszik át az irányítást a város felett. Alig lehet ráismerni Budapestre, olyan érzése van az embernek, mintha egy jövőben zajló filmben lenne. Ráadásul sok helyen zöld növények és fák is alakítják majd a környezetet. 

Íme a videó, amelyben a jövő Budapest látható:

@enbudapestem Megkérdeztük a Mesterséges Intelligenciát, hogy a rendelkezésére álló adatok alapján milyen jövőt képzel el nekünk Budapesten. Neked hogy tetszik a jövő Budapestje? #midjourney #ai #aibudapest #budapest2073 #budapestinthefuture #budapest #énbudapestem #fy #fyp #magyartiktok #tiktok #tiktokgood #musically #love #follow #followforfollowback #like #music #tiktokmemes #cute #likeforlikes #tiktokhot #duet This Is Not Phonk - Bgnzinho

A mesterséges intelligencia továbbá más városok jövőjét is megmutatta. Olyan képeket mutatott, amelyek szerint például Miami számos épületét meg kellett emelni, hogy azok a tenger emelkedésének helye felett maradjanak. Haiti, amely még mindig lábadozik a természeti katasztrófák, köztük a 2010-es, 7,1-es pusztító, körülbelül 300 000 halálos áldozatot követelő földrengés után, szintén az éghajlati válsággal fog küzdeni. Persze, mindez csak a mesterséges intelligencia alkotása.Nem tudhatjuk egyelőre, hogy milyen lesz egyes városok látképe évtizedekkel később. Induljunk csak ki abból, hogy a múltban a 2020-as évekre is azt jósolták, hogy már csúcstechnológiák lesznek és repülő autókon fogunk közlekedni. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás