promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A magyarok most egymás elől kapkodják ezeket a telefonokat, ott spórolunk ahol csak lehet
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A növekvő árak minket is az olcsóbb megoldások felé tereltek, de közben nem akarunk lejjebb adni a minőségből se.

Jelenleg érdekes átalakulás figyelhető meg a globális IT piacon, ami bizony Magyarországon is érezteti a hatását. A szakértők ráadásul azt mondják, hogy a brutális növekedés csak most várható, az évtized végére akár a 270 milliárd dollárt is elérheti a használt eszközök piaca.

A használt laptopok és számítástechnika piacán az új időszámítás a koronavírus-járvány és az e-kereskedelmi térnyerés következménye, ami az olcsóbb és fenntarthatóbb használt eszközök iránti kereslet növekedését hozta magával.

A keresletet az árérzékenység, a növekvő környezettudatosság és a megbízhatóság hajtja. A Portfolio jelentése szerint is kialakult egy tudatos vásárlói réteg, amely számára már nem jelent lemondást az, hogy nem új a készülék, sőt.

A legtöbb eszköz, amely látszólag kidobásra kerülne, valójában 90%-ban használható és értékes.

Ez alól a mobiletelefonok sem képeznek kivételt, tavaly az Euronics is reagált a piaci változásokra, mikor elkezdtek használt, de jó állapotú iPhone-okat értékesíteni. A tapasztalatok szerint a fogyasztók ma tudatosabban választanak, kevésbé hajlamosak a gyakori cserére, és az emelkedő árak miatt kevésbé vonzódnak az új, legfrissebb modellekhez. 

Főleg a korábbi szériás iPhone-ok iránt figyelhető meg igencsak nagy érdeklődés.

 A fenti videóból az is kiderül, hogy a sok modell közül mégis kinek melyiket érdemes választania, ha használt almát szeretne vásárolni, ezek a használt telefonok a karácsonyi időszakban is rendkívül népszerűek voltak a vásárlók körében.

Az iPhone sikere annak is köszönhető, hogy az érték- és időtállóságuk mellett hosszú ideig kapják a gyártótól a szükséges frissítéseket. A környezettudatosság szempontjai egyre fontosabbak a fiatalabb vásárlóknál, akik kevésbé értékelik a legújabb modellek birtoklását, és inkább a fenntartható választásokra összpontosítanak.

Az Euronics webshopjában a használt iPhone-ok akár 30-40%-kal olcsóbban beszerezhetők az azonos szériájú új modellekhez képest.

A cég reményei szerint a kezdeményezés pozitív fogadtatása esetén kiterjesztik más márkákra és termékkategóriákra is. A hosszú távú cél a készülékhasználat tudatosabbá tétele és a használt eszközök újbóli felhasználásának előtérbe helyezése, ezzel csökkentve az elektronikai hulladék mennyiségét. Ha te is használt iPhone vásárlására adnád a fejed, akkor ezekre a dolgokra feltétlenül figyelj, hiszen ebben mindig van egy kis rizikó:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás