promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Baj van a legnépszerűbb böngészőkkel: ha ezt a lépést kihagyod, hatalmas galibát okozhatnak neked a támadók
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagy veszély érhet minket, ha nem frissítünk két naponta használt böngészőt. 

Figyelmeztetik az embereket a hozzáértők a magas fokú veszélyre, a Chrome-ban és az Edge-ben vannak ugyanis olyan biztonsági rések, amelyek lehetővé teszik a támadók számára, hogy hozzáférjenek az adatainkhoz és a számítógépünkhöz. Tetszőleges kódokat futtatnak végig a számítógépeket a támadók, ezzel pedig igencsak könnyen lehetőségük nyílik arra hogy eltérítsék a számítógépeket.

Összesen hat biztonsági rés található a Chromium keretrendszerben, amelyeket mindkét böngésző használ. A hiányosságok többek között a WebGPU és a WebAudio funkciókat érintik. Előkészített webhelyek vagy fájlok segítségével a támadók tetszőleges rosszindulatú kód futtatására használhatják őket, vagy akár teljesen átvehetik a számítógépet. Épp ezért  a szakértők a magas kockázatot állapítottak meg, mindenkinek azt tanácsolják, hogy minél előbb frissítse a böngészőket az, aki használja őket. Mindez megoldja a problémát, de az, aki nem teszi meg a lépéseket, nagy veszélynek teszi ki saját magát. 

[[cikk1]]

Bár jelenleg nem ismert olyan eset, amikor a hiányosságokat aktívan kihasználták volna, mégis érdemes figyelnünk ezekre. Olykor kiszámíthatatlanok az internetes dolgok, de ha körültekintőek vagyunk, nagy baj nem lehet.

Korábban a Google is állandóan újításokat vezetett be, a cég az elmúlt időszakban a Gmail rendszerével kapcsolatban nagyon sok biztonsági változtatást eszközölt, több inaktív fiókot pedig törölt. A biztonsági frissítések pedig igazán jól jönnek, ugyanis az alkalmazáson rengeteg olyan információt tárolunk, amellyel a csalók igencsak jól járnának, ha hozzá tudnának férni. Sokszor pedig átverő e-mail landol a levéltárunkban, amelyre egyáltalán nem érdemes rákattintani. Korábban szerencsejáték formájában is próbálkoztak a csalók olyan üzeneteket küldözgettek, miszerint: 

Gratulálunk! Ön a szerencsés Google-felhasználó! Minden 10 milliomodik keresést elérik világszerte, szerencsés felhasználót hirdetünk, aki köszönő ajándékot küld. Te vagy a szerencsés felhasználó!

[[cikk2]]

Forrás: Computer Bild

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás