promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Androidos vagy? Így kapcsolhatsz be egy vadiúj funkciót a telefonodon, az iPhone tulajdonosok sárgulni fognak az irigységtől
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Remek hírt kaptak az androidos telefonok tulajdonosai, bár akad aki szerint ez inkább a vég kezdete, a pokolba kikövezett lejtő.

A mesterséges intelligencia szerelmesei most kárörvendve mutogathatnak az iPhone tulajdonosokra (illetve minden más telefon tulajdonosára, amik nem az Android operációs rendszerét használják), az OpenAI ugyanis kiterjesztette a ChatGPT hangbeszélgetési funkcióját az összes Android-felhasználóra. A hír azonban amennyire örvendete, annyira hátborzongató is, tehát végső soron lehet, hogy mégsem az Androidosok járnak jól.

Mostantól kezdve, ha valaki androidos készülékén magányosnak érzi magát, nem kell különösebb erőfeszítéseket tennie, hogy ezen gyorsan változtasson. A ChatGPT hangbeszélgetés funkcióját használva, könnyen olyan érzésünk lehet, mintha egy barátunkkal csevegnénk. Korábban ez a lehetőség csak a fizetős előfizetőknek volt elérhető, de most az OpenAI kiterjesztette az ingyenes használat lehetőségét mindenki számára.

Ez elsőre lehet jól hangzik, de szerintem például inkább a vég kezdete. Egyébként is rengeteget cikkeznek mostanában a tömeges elmagányosodásról, és az, hogy mostantól még könnyebben létesíthetünk kapcsolatunkat a saját eszközünkkel, azt az illúziót táplálva, hogy ez egy valós kapcsolat, csak még egy rúgás a lejtőn.

Nagyjából olyan, mintha valaki azt mondaná, hogy rengeteget szeretkezik, miközben valójában csak pornót néz.

A magány legjobb ellenszere valójában az, hogy dolgozunk az emberi kapcsolatainkon, ami egyáltalán nem könnyű, de hiba is lenne azt gondolni, hogy a jó dolgok könnyűek. A dolognak azért vannak más veszélyei, de ne legyünk vészmadarak, tény, hogy rengeteg előnnyel is jár, sok mindenben még jobban megkönnyíti ez az életünket. Érdemes megnézni például Magyarói Csabát, aki a maga hadarós stílusában pro és kontra érveket is felhoz az OpenAI termékével kapcsolatban:

Ha viszont mégis a könnyebb utat választanánk, vagy csak kipróbálnánk ezt az új, teljesen ingyenes funkciót, akkor az elindításához csak egyszerűen töltsük le és nyissuk meg a ChatGPT alkalmazást Androidon.

A jobb alsó sarokban található fejhallgató ikont érintve indíthatod el a beszélgetést. Az új funkciót egy fejlett szöveg-beszéd modell hajtja, amely képes emberi hangot generálni csupán szövegből és néhány másodperces mintabeszédből. Az OpenAI professzionális szinkronszínészekkel együttműködött a különböző hangok létrehozásában.

Látszik, hogy az OpenAI folyamatosan fejleszti a ChatGPT-t, hogy még elérhetőbbé és funkcionalitásban gazdagabbá tegye az androidos eszközökön. Az alkalmazás legújabb frissítései azt sugallják, hogy hamarosan az Android-felhasználók a ChatGPT-t is választhatják digitális asszisztensként a Google Asszisztens helyett.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a ChatGPT-nek vannak korlátai is, hiszen ez egy gépi tanulási modell, és időnként hibázhat. Vegyük figyelembe, hogy bár hasznos lehet, de korántsem tökéletes.

Forrás: HVG

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás