promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az egész Holdra szállás kamu volt? A NASA sem tud mit mondani ezekre a bizonyítékokra
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az amerikaiak között már hosszú évtizedek óta kering az elmélet, miszerint a holdra szállás valójában nem is történt meg.

Az amerikaiak Holdra szállásával kapcsolatban az utóbbi időkben egyre nagyobb teret nyernek azok az összeesküvés elméletek, melyek szerint Neil Armstrongék világraszóló tette valójában csak egy színjáték volt és soha nem is történt meg.

A Holdra szállás cáfolására rengeteg magyarázat látott napvilágot az utóbbi időkben, melyek közül nem is egy igencsak hitelesnek tűnik. Az egyik ilyen például az, hogy miután a Holdnak nincs légköre, így a szél sem fújhat, azaz az USA zászló sem lenghetett úgy a holdon, ahogy ez látszódik a NASA által közzétett felvételeken.

A NASA azonban egyébként ezt is kimagyarázta. Azt állították, hogy miután a zászló össze volt tekerve egy vékony csőben, amikor kibontották azt, az elektrosztatikus töltés miatt beremegett a vászon. Ezen felül mivel a zászló felső része egy rúddal van kimerevítve, amikor ledöfték a földbe a zászlórudat, a rúdon lógó zászló szinte a végtelenségig mozoghat ide-oda, mivel nincs légellenállás, ami megállítaná.

Ez azonban még nem minden. A Holdra szállásról közzétett egyik fotón ugyanis egy különös tárgy tükröződik vissza az űrhajós sisakjáról, és ez a tárgy hasonlít egy olyan stúdiólámpára, amit általában a plafonról szoktak lelógatni a filmforgatások során. Ez azért is igen bizarr, mert elméletileg semmi se lehetett ott a levegőben az űrhajósok mellett.

És ez az a teória, amire már a NASA sem tud magyarázatot adni, ők annyit mondanak, hogy rossz minőségű ez a fotó, ezért nem lehet semmit sem egyértelműen kijelenteni róla.

Még ezek mellett is van egy érdekes jel, az egyik fotón látható kövön ugyanis egyértelműen egy C betű látszódik, amiről egyáltalán valószínű, hogy természeti képződmény lenne, inkább egy jelölés tűnik, amit egy díszletes használna egy filmforgatás során.

A NASA erre két ellentmondó magyarázattal is előállt. Az egyik, hogy a fotó előhívásánál az előhívó rakta oda a C betűt, hogy megtréfálja a történelmet. A másik magyarázat pedig az, hogy egy egyszerű előhívásai hiba, például egy apró szösz miatt látszódik egy C betű.

Nos többek között ezek miatt gondolják sokan azt, hogy az egész Holdra szállás csak kamu volt, köztük Schobert Norbi is, aki szerint a holdra szállás ugyanolyan hülyeség, mint a kalóriaszámlálás.

A Holdra szállással kapcsolatos összeesküvés elméletekről az alábbi videóból még ennél is többet megtudhatsz!

Forrás: erdekesseg.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás