promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tudtad, hogy van egy város, ahol egy végtelen misztikus  vihar tart évek óta és soha nem tart szünetet?
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Értetlenül állnak a tudósok ez a rendkívül kártékony jelenség előtt.

A nyugat-venezuelai végtelen vihar egy különleges jelenség, amely hosszú évek óta rettegésben tartja az embereket és foglalkoztatja a tudósokat. Ez a meteorológiai esemény egy olyan jelenség, amelyben egyetlen viharrendszer folyamatosan mozog a régió fölött, úgynevezett vihar epicentrumokkal. A végtelen vihar eredményeként Venezuela nyugati részén folyamatosan esik az eső, ami újabb és újabb áradásokat okoz. Az áradó folyók és vízgyűjtő területek miatt több település került víz alá. A lakosság veszélyeztetett területekre költözött, és újra és újra fel kell készülnie az árvizekre. Ezek a villámlással járó viharok akár napi 9 órán keresztül is eltarthatnak, percenként pedig akár 28 villámcsapás is lecsap.

A Catatumbo-villámokat néha Venezuelában az "örök vihar" vagy a "Maracaibo jelzőfény" néven emlegetik, mivel azt állítják, hogy egykor segítették a hajóknak a Maracaibo kikötőből való tájékozódást.

A viharos időjárás és a rendszeres csapadék hatással volt a mezőgazdaságra, ahol a termés sokszor elrohadt vagy elpusztult. Ez a gazdasági visszaesés  nagy hatást gyakorol az egész régió lakosságára. A végtelen vihar nem csak a természeti jelenséggel jár, hanem komoly gazdasági és társadalmi hatásokat is okoz. Az emberek megpróbálnak alkalmazkodni hozzá, de a folyamatosan változó időjárás és az árvizek állandó kihívás elé állítják őket.

A venezuelai hatóságok több kezdeményezést indítottak a helyzet megoldása érdekében, beleértve az infrastruktúra fejlesztését és az emberek sürgős evakuálását a veszélyeztetett területekről. Azonban a végtelen vihar továbbra is kihívást jelent a régió számára, és sok erőfeszítésre van szükség a helyzet kezeléséhez. Az emberi tevékenység hatása az időjárásra és az éghajlatra talán részben a végtelen vihar hosszan tartó jelenlétéhez is hozzájárulhat. Ennek következtében a környezeti oltár és az éghajlatváltozás kérdésével is foglalkozni kell a hosszú távú megoldás érdekében.

Venezuela nyugati részén lévő végtelen vihar egyedülálló jelenség, amely mind a lakosságra, mind a gazdaságra jelentős hatást gyakorol. Ahhoz, hogy a régió sikeresen megbirkózzon vele, széleskörű intézkedések és globális összefogás szükséges.

Ha kíváncsi vagy erre a rendkívül izgalmas és ijesztő jelenségre, tekintsd az alábbi videót.

Forrás: tripsavvy

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás