promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sokkoló rendelleneséggel született a két arcú kisfiú, akinek látványa annyira elborzasztotta a szülésznőt, hogy a tűzbe vetette, ám ő ezt is túlélte
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egészen döbbenetes történet elevenedett fel most újra.

A 18. században született egy nagyon különleges gyerek Indiában, akinek a misztikus története a mai napig foglalkoztatja ez embereket.

A Bengáli kétfejű fiút a szülei túlzás nélkül pénzkereső gépként használták, mert gyors meggazdagodási ehetőséget láttak abban, hogy pénzért mutogassák az embereknek az egyedülálló állapotát.

A fiú egyik feje normálisan a nyakán helyezkedett el, míg a másik teljesen ellentétes irányban mintegy nyak nélkül kapcsolódott a koponyájához, ám csodával határos módon így is életben marad. Miután a kétfejű fiú megszületett, a szülésznő meglátva, hogy néz ki annyira megrémült, hogy azonnal a tűzbe dobta őt, de szerencsére csak csak könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az igazi különlegesség azonban az volt, hogy a csodagyerek mindkét feje funkcionált, egymástól függetlenül működött és külön agy volt mindkettőben. Azt is tartják róla, hogy amíg az egyik feje aludt, a másik ébren volt, és míg az egyik sírt, a másik mosolygott.

A fiú, akit sokan isten teremtményének tartottak, 1783-ban született az indiai Bengál területén található Mundal Guatban. Szülei pedig látva a lehetőséget, hogy gyorsan pénzt keressenek rajta, Kalkuttába vitték, ahol az emberek fizettek azért, hogy megtekintsék különleges állapotát.

Hogy vethessenek egy pillantást a "Bengáli kétfejű fiú"-nak nevezett gyermekre az emberek sokszor órákon át vártak a család otthona előtt. Ahogy pedig telt az idő, a fiú híre országszerte terjedni kezdett és már nemesek és városi tisztviselők hívták meg őt a házukba vagy magánkiállításokra. Ennek azonban már prémium ára volt.

És bár az ember azt gondolná, hogy a fiú a furcsa deformitás komplikációi miatt halt meg, valójában négyéves korában egy kobra marta halálra, miután édesanyja elment vízért a közeli kúthoz.

A fiú állapotát latin elnevezéssel craniopagus parasiticus néven ismerik, amely minden ötmillió gyermekből körülbelül mindössze kettőt érint.

A csodagyerek összenőtt koponyái jelenleg a londoni Royal College of Surgeons Hunterian Múzeumában tekinthetők meg - írja a Daily Star.

A fiú egyedülálló történetéről a róla készített fotókkal együtt az alábbi videóból még ennél is többet megtudhatsz!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás