promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Átköltöztették a gízai piramisokat, fény derült az egyiptomi ősrejtélyre
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Elképesztő felfedezés miatt nyomoznak az egyiptomi detektívek.

A Gízai piramisok Egyiptomban találhatóak és a leghíresebbek közé tartoznak. A nagy piramisok közül leginkább a Hufu-piramis, ami a Nagy Sfinx szomszédja,  kiemelkedő jelentőségű. A Hufu-piramis a világ egyik legnagyobb ember által épített építménye volt és a 7 csoda egyike.

Az egyiptomi piramisok építése, egy csodálatos dolog és ezek gigantikus épületek misztikuma már 5000 évre nyúlik vissza, ami továbbra is rejtély a régészek számára. Az ősi egyiptomiak eredetileg piramisokat építettek az akkori főváros, Memphis közelében, és központi helyről irányították az építkezést. Azonban a fáraók, valami megmagyarázhatatlan gondolattól vezérelve, többször is északra helyezték át a munkaterületet, amely minden alkalommal logisztikai kihívásokkal szembesítette az építőket.

Az "Egyiptom-detektívek" nevű régészeti csapat, Dominic Montserrat és Marion Cook, a folyamatos helyváltoztatás okainak nyomába erednek. Dominic vallási magyarázatra gyanakszik, utalva a szent Gíza-fennsíkhoz való kapcsolatra. Közben Marion a gyakorlati szempontokat vizsgálja, például a mérnöki kihívásokat és a nyersanyagok elérhetőségét.

Mindeközben egy geológus, Dr. Baca Acai, világossá teszi a mészkő jelentőségét a piramisok építésében, rámutatva, hogy az építkezés északra történő áthelyezés megkönnyítette a nagyobb kőblokkok mozgatását és elhelyezését a sík területen. Annak ellenére, hogy vannak gyakorlati érvek, a rejtély még mindig fennáll, mivel a későbbi fáraók, akiket a Naphoz való istentisztelet hajtott, a piramis helyszínét a Heliopolisból látható hely alapján választották ki.

Az Egyiptom-detektívek kérdőre vonják, hogy az áthelyezett helyszínek bizonyítékai-e a Napisten Ra iránti odaadásukra, utalva arra, hogy a vallási hit számtalan szerepet játszott a piramisok rejtélyes elhelyezésében. A kérdés továbbra is nyitott, hogy az ősi egyiptomiak miért helyezték át többször az építkezést és mi alapján választották ki a piramisok végleges helyeit. 

Forrás: ancient origins

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás