promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt a vége, a Google bejelentése megváltoztathatja az emberiség sorsát
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Valami olyan dolog közeledik, amely megváltoztatja a világot, csak úgy, mint annak idején a mobiltelefonok. 

Hihetetlen, de már olyan világot élünk, hogy egy mesterséges intelligencia szinte minden kérdésünkre megadja a választ. Képes hosszú szövegeket kreálni, az ember pedig joggal elgondolkodhat azon, hogy így vajon az ember egyszer csak teljesen haszontalanná válik?

Az OpenAl GPT úgy tűnik egy versenytársat kap, méghozzá egy olyat, amelyet a Google fejleszt. 

Az ígéretek szerint sokkal fejlettebb lesz, mint az OpenAl, a Google vezérigazgató továbbá azt is hozzátette, hogy nagyobb változás előtt áll a világ jelenleg, mint amikor megjelentek a mobiltelefonok. 

Azt is lehet tudni róla, hogy az erejét tekintve három változata fog működni: Ultra, Pro, Nano. A Nano változatot mobilon is lehet használni, míg az Ultra a fizetős változatát jelenti a Pronak, amely asztali gépre lett kitalálva. A Google szerint 96 százalékban megveri a Openai GPT-4-et, az Ultra szöveges, képi, videó és beszédfelismerési funkciói is jobbak. 57 témakörben 90 százalék feletti eredményt tud generálni. Ez pedig arra utal, hogy az emberi szakértői szintet is meghaladja - számolt be róla a Weblapsuszter.

A legnagyobb újítás benne, hogy nem csak szöveget hoz létre, hanem hangi, képi és videós tartalmak előállítására is képes, sokkal több információt képes feldolgozni. Ha pontosan akarjuk szemléltetni, hogy mire képes, akkor jó példa, hogy képes elemezni egy focista játékáról készült videóját, ezután pedig megmondja, hogy mi volt a hiba és azt is, hogy ezeket hogyan lehet javítani, kiküszöbölni. 

Az új mesterséges intelligencia még tesztelésre szorul, de sokkal komplexebb lehet bármelyik másiknál. Ha a jövőbe tekintünk, akkor pedig az is látható, hogy lehetséges, hogy az információs weboldalak teljesen eltűnnek egyes iparágakban. Az emberek mindennapjaiban majd sokkal jobban jelen lesz a mesterséges intelligencia használata. 

Az alábbi videó pedig még jobban szemléltetni, hogy mekkora újítás lehet a Google új találmánya.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás