promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Földöntúli építményt találtak az inka piramisoknál, csak kérdéseket lehet feltenni
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A világ egyik legrejtélyesebb építménye Peruban található, és mellette van még egy megdöbbentő szerkezet.

A maja és az egyiptomi piramisok mellett népszerűségben eltörpülnek az inkák épített hagyatékai mellett, ám nagyon érdekes dolgokat láthat az ember, ha Peruban jár. A legföldöntúlibb helyet, amelyről számtalan legenda terjeng, Naupa Huacának hívják, és elszigetelt helyéből kifolyólag a tudósok azt vélik, hogy korábban sámánok használták arra, hogy itt készüljenek fel a szertartásokra, paranormális révüléseket hajtottak végre.

A neve is annyit tesz kecsua nyelven, hogy az Ősök temploma.

Egy földöntúli helynek tartják, amely a régebben az Andokban élő indiánoknak lehetett egyfajta szent hely, ég és föld találkozópontja. A barlangban belül egy faragott trón látható, de más elképzelések szerint ez egy oltár lehetett még az ősök idejében több ezer évvel ezelőtt. A barlang előtt pedig egy megalitikus álajtó is található, amelyet elképesztően precízen vágtak ki. fizikailag nem egy bejárat, hanem csak egy arra hasonlító építmény, amelyet egy sziklából faragtak ki.

Néhány összeesküvés-elmélet hívő szerint egyfajta kapu lehetett az Andok és Egyiptom között, mivel sok helyen az Andokban találtak olyat építményeket, amelyek hasonlítanak Egyiptom, illetve a Közel-Kelet egyéb kultúráinak épületeire.

A Napua Huaca egy elképesztő látványosság Peruban, évente több ezren keresik fel spirituális célzattal is, hiszen a legendák szerint ez a hely számtalan spirituális energiát birtokol. A tudósoknak egyelőre nem sikerült rájönniük, hogy az álkapu milyen célt szolgálhatott az ősök korában, de hasonló megalitikus szerkezeteket korábban Japánban is találtak már az erdők mélyén.

Így néz ki az elképesztő építmény Peruban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás