promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan riasztást adott ki a Google: ha veled is ez történt, végleg törlődnek a fájlok a fiókodból
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Google már vizsgálja a hiba okát, de akár több hónapig is eltarthat, mire helyrehozzák a dolgokat.

Hatalmas hiba történt a Google-nél, ami miatt már rengeteg ember küldött felháborodott üzenetet a cégnek. Most ugyanis a Google Drive több felhasználója is arról számolt be, hogy megmagyarázhatatlan módon tűntek el fájlok és mappák a fiókjukból, akár több hónapra visszamenően.

A Google támogatási felületén olvasható egyik bejelentés adott felhasználó egy rendszeresen frissített költségvetési táblázatát vesztette el az elmúlt öt évben bevitt összes adatával, másoknál csak egy bizonyos időpontig, például májusig vannak meg a felhőszolgáltatásban tárolt fájljaik.

A keresőcég legfrissebb tájékoztatása szerint a Drive for Desktop alkalmazás felhasználóinak korlátozott részét érinti a probléma, egészen pontosan az asztali Drive 84.0.0.0-84.0.4.09 verzióját, így a jövőben várható a javítást tartalmazó frissítés. A szűkszavú bejegyzés alapján szinkronizálási hiba lépett fel a szolgáltatásban. Eddig több mint 200 bejelentés érkezett a problémával kapcsolatban, amiről egyelőre nem tudni, hogy pontosan mekkora kiterjedtségű és hány felhasználónak okozott bosszantó perceket - írja a hwsw.hu.

A cég most azt javasolja a felhasználóknak, hogy ne kattintsanak a „fiók leválasztása” lehetőségre az asztali Drive-ban, és ne töröljék vagy helyezzék át a DriveFS nevű alkalmazásmappát. (%USERPROFILE%\AppData\Local\Google\DriveFS). Ez ugyanis további védelmet jelenthet a biztonsági mentés készítése az alkalmazásban tárolt adatokról.

Az elveszített fájlok helyreállítására nincsen túl sok módszert, érdemes ellenőrizni a kukát, amiben 30 nap után ürülnek ki véglegesen a törölt tartalmak, de legtöbben az aktivitási naplóban sem találják semmi jelét annak, hogy valaha is léteztek a köddé vált dokumentumok, így sajnos a legtöbb esetben az a helyzet, hogy ezek a fájlok végérvényesen törlődtek a fiókból.

Azok számára, akik megszenvedtek vele vagy esetleg nem tudják, hogyan működik pontosan a Google Drive, most mutatunk egy videót, melyben részletesen elmagyarázzák ennek a menetét.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás