promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lebuktak az ókori az egyiptomi harcosok, tudósok egy egyszerű trükkel derítették ki az igazságot
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Megdöbbentő dolgot vizsgálnak tudósok Egyiptomban. Ez átírhatja a történelmet.

A Medinet Habu templom Egyiptomban, a Nílus partján, Luxor városának közelében található. Ez az egyik legjelentősebb templom az országban, amely az ókori Egyiptom időszakából származik. A templomot I. Rameszesz emelte a 19. dinasztia idején a Kr.e. 12. században.

A Medinet Habu templomot eredetileg az isten Amonnak és Órész elképesztő isten párjának szentelték. Az épületegyüttes több részből áll, és benne található egy nagy temetkezési hely is. A templom falain számos domborművet és hieroglifát lehet találni, amelyek a fáraó diadalmas csatáit és isteni áldásait ábrázolják. Ez a templom az egyik legjobban megmaradt és legjobban megőrzött egyiptomi templom a múltból.

Medinet Habu templom árnyékában az egyiptomi fáraók nagysága kőbe vésett képekben jelennek meg, amint őket félelmetes hódítókként ábrázolják. Dr. Chris Naunton vizsgálja ezeket a rejtélyes ábrázolásokat, feltárva a brutális csatákat, ahol a fáraók, látszólag elpusztíthatatlanok és rendszerint megalázzák ellenfeleiket. Azonban óvatosság szükséges ezeknek a jeleneteknek az értelmezésekor.

A templom freskói, bonyolultak és elbűvölőek, olyan mintha látomásokként szolgálnak mi is történt pontosan a történelem folyamán. A győzelemmel átitatott képek teljesen ellentétesek lehetnek a Kairói Múzeumban felfedezett megrázó valósággal.

A harcos fáraók, mint III. Thutmose, múmiájának megvizsgálása során több kétség is felmerült a régészekben. A híres harcos elhíresült fáraók múmiáik nem árulkodnak harctérről származó sebekről. Dr. Shepherd igazságügyi vizsgálata kétségbe vonja a hősies történeteket, és ellentmondásokra mutat rá. Ez a rejtély arra utal, hogy talán ezeket a istenként tisztelt vezetőket nem a harcmező előretolt sorában kell keresni, hanem inkább a távolban állomásozó háborús szervezőként. A templom falain megfestett képek, pedig csak inkább vágyálmok lehettek. 

Forrás: anicent-origins

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás