promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Titkos ősi civilizáció rejtélyes piramisára bukkantak tudósok, mely számtalan tudományos kérdést vet fel
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Elképesztő felfedezést remélnek tudósok Indonézia legrejtélyesebb részén. Piramist találtak vagy ez valami más ősi monolit?

A Jávai-szigeten, mintegy 120 kilométerre Jakartától, egy hatalmas rejtély válaszai egy hegyben vannak eltemetve. Ez potenciálisan arra késztetheti az emberiséget, hogy újra gondolja az egész történelmünket.

Vajon van bizonyíték egy ősi civilizációra itt? Egy olyan civilizációra, amely képes volt létrehozni a világ legnagyobb ősi csodáját, de annyira ősi, hogy minden feljegyzés róla elveszett annak előtt, hogy az egyiptomiak elkezdték volna az első piramisuk építését?

Gunung Padang egy régészeti lelőhely Indonéziában, amely a vest sundai régióban található. A gunung indonéziában hegyet jelent, míg a padang pedig mezőt vagy síkságot. Tehát a Gunung Padang egy hegyi síkság nevét viseli.

Ez a terület a nyugat-jávai tartományban található Cianjur város közelében helyezkedik el. A terület fontossága abban rejlik, hogy a legnagyobb és legrégebbi piramis- vagy kövekből épült szerkezetek egyike található itt, amelyre a régészeti közösség figyelmét irányította.

A Gunung Padang régészeti lelőhely eredetileg egy dombba vájt szentélyként vagy templomként funkcionált, amelyet mintegy 5000 éve építettek. Azonban a leletek azt sugallják, hogy a helyszín már jóval korábban lakott lehetett, akár a jégkorszak óta is. Az emberek idővel építették át és bővítették a területet, és az építészeti stílusok és technikák változásai nyomon követhetők a különböző rétegekben.

A helyszín feltárása során különböző tárgyak, szobrok, kőtáblák és kőburkolatok kerültek elő, amelyek azt sugallják, hogy a terület valamilyen rituális vagy vallási célokat szolgált. A Gunung Padangban talált leletek és az itt végzett kutatások segítettek az indonéz történészeknek megérteni az ősi kultúrák és civilizációk fejlődését a régióban.

Azonban fontos megjegyezni, hogy a Gunung Padang leletdarabjainak pontos korát, valamint azt, hogy miként és miért építették a területet, még mindig vitatják a kutatók között. Sokan úgy vélik, hogy a terület valóban egy ősi piramis, amely előbb lakott település volt, majd idővel egy szentély funkcióját töltötték be, míg mások azt állítják, hogy ezek a szerkezetek természetes formációk vagy termékek az erózióból.

Összességében a Gunung Padang régészeti lelőhely egy izgalmas terület, amely további kutatásra és felderítésre vár. Remélhetőleg az előre haladó technológia és a régészet fejlődése hozzájárul majd az eddig felfedezett és felvetett kérdések megválaszolásához.

Forrás: timetraverturtle

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás