promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiderült az igazság az óriásokról, olyan bizonyítékot találtak, ami tisztázza az óriások létezését
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A történelem tele van óriásokról szóló történetekkel és beszámolókkal, a Bibliában szereplő Góliáttól Patagónia óriásokig, amelyeket Magellán és más felfedezők találtak meg az 1500-as években. De mennyi ebből bizonyítható és mennyi legenda?

Ezeknek a beszámolóknak a többsége nem más, mint mítoszokés legendák, de vannak olyan igazolt kutatások az emberi gigantizmusról, amelyek elmossák a határt a tények és a fantázia között.

Vegyük végig a bizonyítékokat az óriásokra a történelem során!

Diego Gutierrez spanyol térképkészítő és felfedező 1562-es Amerika-térképe volt az új világ legpontosabbja abban az időben, amit Heronimus holland metsző vésetett. Míg a térképen voltak érdekes jelölések, például sellők és óriások, a dél-amerikai óriások ábrázolása Mellin és legénységének 1520-ban Patagóniában készült jelentésein alapult, amelyeket később más felfedezők is megerősítettek.

A Patagónia név a „tierra de pagone” vagy „az óriások földje” szóból ered. Ne felejtsük el, hogy az emberi test mérete nagyon eltérő lehet, amint a kutyáknál is látjuk, hiszen nézzünk meg egy 1 kilós aprócska chihuahuát és egy 80 kilogrammos dán dogot, amely - ha a szélsőséges számításokat nézzük -, 80-szoros súlykülönbséggel létezik. A legalacsonyabb ember, Asan Esmail Gad 65 cm magas és 6,5 kg súlyú, míg a legmagasabb ember, Sultan Coen 251 cm magas és 146 kg súlyú - így 23-szor nehezebb, mint Asan.

Míg a történelem előtti emberi őseink általában alacsonyabbak voltak, mint a mai emberek, például a grasesaiak, akik a mai Bosznia és Horvátország területén éltek, átlagosan 2 méter magasak voltak.

Bár a történelem során voltak történetek egyes óriásokról, úgy tűnik, hogy az óriások egész fajairól szóló történetek – a patagóniai óriások kivételével – csak ilyenek.

Ezek a kutatások rámutatnak arra, hogy igazak lehetnek a korai elbeszélések, ahol óriásokról beszélnek, miközben ezek csak a szélsőséges emberi magasságokat jelentik, nem pedig egy teljesen gigantikus emberszerű fajt, az óriásokat.

Forrás:The Archeologist

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás