promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Titokzatos kőoszlop, ami gyógyítja a betegségeket, elég csak átbújnod rajta, és máris jobban leszel
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Cornwall megye egyik legrejtélyesebb és legrégebbi neolitikus kőmonolitikus helyszíne, a Men-an-Tol, újra a figyelem középpontjában került. Ezen különleges kőoszlop és hozzá tartozó kőzetek hosszú évszázadokon át izgalmas találgatások tárgyát képezték, és most régészeknek újabb rejtélyeket sikerült megfejteni.

A Men-an-Tol kőoszlop központjában egy hatalmas, kerek alakú lyuk található, amelyet neolitikus időkben állítottak fel, de pontos eredetére vonatkozó kérdések továbbra is megválaszolatlanok. Az egyik legizgalmasabb ereje a kőoszlopnak a helyszín köré szőtt mágikus hiedelem. Sokan úgy vélik, hogy a kőlyuk gyógyító erőkkel rendelkezik, és akik átmennek rajta, megszabadulhatnak betegségektől és problémáktól. Sokan meddőség kezelésére használják.

A kutatások során a régészek számos értékes leletet találtak a környéken, amelyek segítették a Men-an-Tol eredetét és célját jobban megérteni. A kőoszlop mellett található egy sor kisebb kő, amelyek különféle rituális tevékenységekhez is kapcsolódnak.

Azok, akik ellátogatnak a Men-an-Tol-hoz, nem csak a rejtélyekkel teli történelmi helyszínt fedezhetik fel, hanem a Cornwall megye gyönyörű dombvidéki táját is élvezhetik, amely körülöleli a kőoszlopot. Ez a varázslatos hely továbbra is vonzza a turistákat, régészeket és kíváncsi lelkeket, és minden bizonnyal még sokáig lenyűgözi az embereket a múlt titkaival és a gyógyító erők legendáival.

A látogatók gyakran érkeznek ide, hogy megcsodálják a kőoszlopot és elmerüljenek a környező táj szépségében. Az itt található nyugodt és misztikus légkör inspiráló hatással van az emberekre, és lehetőséget nyújt a feltöltődésre és a kapcsolódásra a természettel.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a Men-an-Tol egy régészeti helyszín, amelyet tisztelettel kell kezelni. A látogatóknak vigyázniuk kell a környezetre és a kövekre, hogy megőrizzék azokat a jövő generációk számára.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás