promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
1 év felkészülés után is sokan belehalnak ebbe a gyalogos túrába, de miért?  A Kokoda túra rejtélye
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Kokoda túraútvonal a világ legveszélyesebb kéthetes gyalogos útvonala és még csak nem is tudják, hogy miért.

96 kilométeren keresztül tart a Kokoda Track, az útvonalat maga a pápuai fővárosi hatóság jelölte ki, tehát elvileg semmilyen misztikus dolognak nem kellene történnie. A túra két héten át tart, és egy elszigetelt terepen vezet az út. A nehézséget elvileg a nagyon magas páratartalom, a 40-50 fok közötti hőmérséklet és a tomboló viharok és özönvizek teszik halálossá. A szélsőséges időjárási körülmények miatt a boka szaggató mély iszapnak és a trópusi hőségnek köszönhetően, csúszóssá válnak a fa gyökerei, amelyek lépcsőt képezve átszővik az egész dzsungelt.

Miután 2009-ben 13 ausztrál indult el, hogy teljesítse a hírhedt útvonalat és miután mind meghaltak a hatóságok lépéseket tettek, hogy biztonságosabbá tegyék az ösvényt.

Engedélyekre van szükség, és minden látogatónak, de még a profi túrázóknak is engedéllyel rendelkező túravezetőt kell felfogadnia ezzel segítve a helyi közösséget és a turizmust.

Viszont annyira sokan meghalnak a túrán és szinte alig teljesíti valaki, hogy komplett cégeket hoztak létre, akik csak erre az útvonalra készítik fel a jelentkezőket. Általában több hónap felkészülni a halálos túrára, de a szakértők legalább egy éves szigorú felkészülést javasolnak és ezt sokan be is tartják a kitűzött cél érdekében.

 Ennek ellenére egy házaspár egy év készülés után egymás után halt meg a dzsungelben.

Szívinfarktus és kimerültség, túlhevültség volt a halál oka. Papíron. De szakértők gyanakodni kezdtek, hogy valójában egy újfajta folyamat miatt halnak meg sorra a túrázók. Ez a túlhidratálás. Túl sok vizet isznak, mert szomjasok az időjárási körülmények miatt és ez okozza a halálukat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás