promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Van 5 ajtó, amelyeknek örökké zárva kellene maradniuk, különben halál, átok és kincs vár arra, aki kinyitja őket
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A világon van 5 olyan ajtó, amit bizonyos okokból nem nyitnak ki, van, amit pedig nem is tudnak, vagy amit nem is akarnak.

Különböző típusú ajtók léteznek. Különböző mintájú és formájú. A ház ajtajain kívül számos úgynevezett nem fizikai ajtó található a világ minden táján. Mint például a menny kapuja vagy a pokol kapuja. Mindezek az ajtók csak emberek képzeletében vagy vallási történeteiben találhatóak. Azonban vannak olyan ajtók, melyek mögött kincs rejtőzik, vagy akár valamilyen ismeretlen rejtély vagy történelem. És ezeket az ajtókat különböző történetek veszik körül, amelyek miatt az emberek félnek kinyitni őket. Most öt ilyen titokzatos ajtót mutatunk be.

Kínai terrakotta hadsereg által őrzött ajtó

1974-ben egy földműves család a kínai Jingwa tartományban talált néhány agyagszobrot. Azonnal a kormányhoz fordultak és elárulták felfedezésüket. A hatóságok szakembereket és régészeket küldtek, hogy végezzenek ásatást és nem csak, hogy több, de egy hatalmas, terrakottából készült katonai szoborparkot fedeztek fel. A hadsereg körülbelül 50 négyzetkilométeres területen áll.

Összesen 8000 terrakotta szobrot találtak 130 szekérrel, 150 lovassal és 500 lóval együtt. A hadsereget úgy rendezték el, hogy egy ajtót állnak körbe középen. Valamilyen okból a helyiek úgy vélik, hogy ha az ajtót kinyitják, az egész terület átkozott lesz. Hihetetlen, de az ajtót még ma sem nyitották ki a helyi emberek hite miatt.

Gízai piramis

A történelem egyik legfontosabb építménye a gízai piramis. A kutatóknak még mindig nincs egyértelmű válaszuk arra, hogy ez a piramis hogyan is épült meg. Azonban sok irreális történet kering a piramis körül. Egyesek szerint ez a piramis földönkívüli állatokból készült. A legérdekesebb azonban, hogy a gízai piramis minden ajtaját kinyitották már, de ismeretlen okból egyetlen ajtó sem maradt nyitva. Az egyiptomi kormány úgy rendelkezett, hogy az ajtóknak zárva kell lenniük, persze az okokat nem árulták el.

A Taj Mahal, a szerelem emlékműve

A Taj Mahal nevét még ma is arany betűkkel írják a világ legcsodálatosabb építészeti remekműveinek listáján. A Taj Mahalnak az összesen 1069 ajtaja van. Néhány ajtó még mindig zárva van. Senki sem tudja, milyen titok rejtőzik a zárt ajtók mögött. Egyesek szerint, ha ezeket az ajtókat kinyitják, a szén-monoxid érintkezik a márvánnyal, és kalcium-karbonáttá alakul, ami a Taj négy híres tornyának pusztulásához vezethet. Sokak szerint Mumtazt az egyik ilyen zárt ajtó mögött temették el, és még mindig olyan állapotban van, mint a halálakor. Amint az ajtó kinyílik, szörnyű átok száll le. Ezért nem nyitják ki az ajtókat.

A keralai Padmanabhaswamy templom titokzatos hetedik ajtaja

A Padmanabhaswamy templom az egyik leghíresebb templom Indiában. A templomot a keralai Trivandrum királyi családjának uralkodása alatt építették. A világ leggazdagabb templomaként tartják számon. Időről időre vita folyik arról, hogy kié a templom és az ot található kincs, ugyanis hatalmas vagyon lapult templom 6 titkos szobájának ajtaja mögött.  Több mint 1 millió korona volt a titkos ajtók mögött, azonban a templom hetedik ajtaját még ma sem nyitották ki. Vajon mi lehet a zárt ajtó mögött?

Titokzatos szoba a Balf Spring Hotelben

A kanadai Balf Spring Hotel 63-as számú szobája már régóta zárva van. Ez a szoba zárva is marad, annak ellenére, hogy a vendégek az egész szállodában megszállhatnak, kivéve a 63. szobában.  A szálloda személyzete úgy véli, hogy a halál vár arra aki a szoba ajtaját kinyitja és azon belép. A történet a szoba ajtaja mögött az, hogy elvileg régen egy pár lakott a szobában a gyermekével. Egy éjszaka a férfi megölte feleségét és gyermekét, majd véget vetett saját életének is. Ettől kezdve a sírás és a suttogás hangja hallható a szálloda szobájából.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás