promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Erről a túraútvonalról nyomtalanul tűnnek el emberek, a rendőrség tehetetlen
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

2017 márciusában a Yosemite Park hatósága közzétette a kaliforniai Yosemite Nemzeti Parkban megoldatlan eltűnt személyek listáját. Ez volt az első alkalom, hogy a park felvállaltan adatot szolgáltatott az eltűnésekről.

A Yosemite Nemzeti Parkban az egyik legmagasabb az eltűnt emberek aránya az egész országban, de közel az egész világon. A Grand Canyonnal versenyzik. Ezer számra jönnek az emberek, hogy kiránduljanak, túrázzanak a parkban, de van aki, soha nem jut a végére. Valamiért a parkban található vízesés környékén sokan eltűnnek nyomtalanul, és itt nem a balesetekre gondolunk, hanem azokra a rejtélyes esetekre, amire mai napig nem találtak magyarázatot. Legalább 45 olyan eltűnés történt, amikor emberek csak úgy felszívódtak. 

Van azonban egy titokzatos csavar a Yosemite eltűnt személyek történeteiben. Az eltűnt emberek nem csak eltévednek, vagy medve eszi meg őket, vagy akár természetes okból halnak meg, miközben túráznak a parkban. Ezek az emberek egyszerűen nyomtalanul eltűnnek, minden bizonyíték hiányában és évtizedek után sincs bizonyíték.

Hogy tovább fokozzuk ezt a Yosemite rejtélyt, az áldozatok többsége tapasztalt túrázó és szabadtéri sportokért rajongó nem kezdő. Néhányan az eltűntek közül a terepet is kiválóan ismerik, és jól bejáratott túraútvonalakon utaztak.

Ezen felül elég komoly erőfeszítéseket tettek a megtalálásukra is. Keresték őket helikopterekkel nagy kutató- és mentőcsapatokkal, kutyákkal átfésülve minden centiméterét azoknak a területeknek, ahol az áldozatok eltűntek, de soha nem találtak bizonyítékot arra, hogy valaha is léteztek volna.

Vannak persze hátborzongató teóriák is arról, hogy mi történt a túrázókkal. Van aki jetire van aki farkasemberre gyanakszik, de érkeztek már fehér árnyról is jelentések, mindenesetre továbbra is a világ egyik leglátogatottabb parkjáról van szó.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás