promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Évente 200-an halnak meg a világ legveszélyesebb hegyi útján, a legbátrabbak busszal vágnak neki a szerpentineknek
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Meglepő, hogy miből lehet manapság turistalátványosság. Az ember azt gondolná, hogy a világ legveszélyesebb szállodája, a bolygó leghidegebb városa vagy a világ legveszélyesebb sportja túl ijesztő lenne egy turista számára.

Meglepő, hogy miből lehet manapság turistalátványosság. Az ember azt gondolná, hogy a világ legveszélyesebb szállodája, a bolygó leghidegebb városa vagy a világ legveszélyesebb sportja túl ijesztő lenne egy turista számára.  De ez nem így van sok turista esetében, akik készek a lehető legmesszebbre menni, az életüket is veszélyeztetni, hogy új és izgalmas kalandokat tapasztaljanak meg. Ez az oka annak, hogy a világ legveszélyesebb útja ma egy végtelenül népszerű turisztikai célpont, ahova turisták ezrei látogatnak el a világ különbözőbb részeiről.

Csatold be magad, és készülj fel egy életre szóló útra a North Yungas útján.

A halál útja néven is ismert Yungas út lényegében egy veszélyekkel teli hegyi autóút. Az út 4650 m tengerszint feletti magasságig emelkedik, és lefelé halad Bolívia régiójában. Mivel meredeken csökken a magasság, az útvonalon ez különböző hőmérsékletekkel jár, a fagyástól a melegig. Nemcsak a magasság okozza a veszélyt, hanem az út elhelyezkedése, ami viszonylag keskeny, és közvetlenül a hegyoldalában húzódik. Ha ez nem lenne elég, nyáron általában sűrű köd és por borítja, ami megnehezíti a láthatóságot.

A régióban egész évben esik, ettől mindig nedves és csúszós az út és ráadásul a nagy mennyiségű csapadék fellazítja az út feletti sziklákat, ezáltal kitéve az úton haladó járművezetőket a leeső szikláknak. Az út egyes részei még csúszósabbak, mint mások, mivel folyamatosan esnek a vízbe, és nedvesen tartják az utat, és veszélyesebbek a motorosok számára.

Népszerű turisztikai attrakció lett mára.

Az Észak-Yungas út halálos áldozatainak száma sem riasztja vissza az érdeklődőket, és még mindig nyüzsgő turisztikai célpont sok turista számára. A Yungas út évente körülbelül 25 ezer turistát csábít. A legbátrabbak buszra szállnak, hogy kiélvezzék az út izgalmát.

Becslések szerint évente több mint 200 ember veszíti életét ezen gyilkos autóúton, bár ez a szám csökkent, mióta új utat nyitottak a Yungas út közelében. Korábban a szállítmányozó autók, teherautók és buszok is a Yungas utat használták. Ezeknek a nehéz járműveknek a többsége ma már a közeli kétsávos utat használja, amely sokkal biztonságosabb. A gyilkos út most elsősorban a motorosok és kerékpárosok számára kedvelt cél és sajnos veszélyes mutatványokat hajtanak végre, például fényképezkednek, miközben a szikla szélén ülnek, és a lábuk lent lóg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás