promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mi történik az erdőben? Mosolyogni kezdtek a fák - döbbenten haladnak el a furcsa természeti képződmény mellett az autósok
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Oregontól délre, valami nagyon furcsa történik a 18-as út mentén. Nagyjából a 25-ös mérföldnél, a Hampton Lumber-területén a fák minden ősszel óriási mosolygó arcot alkotnak az erdő sűrűjében. 

A mosolygós arc minden ősszel előbukkan kicsit mosolyogni, és ez így marad a következő 30-50 évben, amíg a fák készen nem állnak a fakitermelésre. Az Oregoni 18-as úton az autósok az évnek ebben a szakában valami furcsa dolgot fedezhetnek fel az erdő domboldalán – két szemet és egy széles vigyort.

Forrás: Oregon live

A fákból készült óriási mosolygó arc minden ősszel megjelenik, ahogy a fák tűi színt váltanak.

De hogyan került a szmájli oda?

Az arc a Hampton Lumber timberland területén található. A cég szóvivője egy e-mailben elmondta, hogy a mosolygó arcot 2011-ben tervezte és telepítette a cég társtulajdonosa, David Hampton és a cég akkori favidéki menedzsere.

Minden betakarítás után erdészeink elkezdik megtervezni az újraerdősítési folyamatot” – írta. „Általában számos őshonos fajt ültetnek a magasságtól és a talajviszonyoktól függően, beleértve a douglas fenyőket, amelyek minden ősszel mosolyognak.

Forrás: The Daily Mail

De milyen fákból áll a mosolyfej?

Míg a szemet és a szájat Douglas fenyővel ültettük be, addig a mosolygó arc „sárgáját” vörösfenyő ültetésével hoztuk létre. "A vörösfenyő egy tűlevelű, amely sárgul és ősszel lehullik, ezért a mosolygós arc az évnek ebben a szakaszában a legjobban látható" Az ültetőcsapatok egy kötél segítségével rajzolták meg a kört, és háromszögelték a szem és a száj helyét. Az arc körülbelül 300 láb átmérőjű. 

A járókelők minden ősszel láthatják a mosolygó arcot az elkövetkező 30-50 évben, amíg a fák készen állnak a kitermelésre és a fűrészáru feldolgozásra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás