promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Totálisan sokkoló, 16 ezer éves piramist találtak egy hegy belsejében a világ végén
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A tudósok régóta beszélnek róla, hogy átírhat mindent ez a felfedezés, ami az emberiségre vonatkozik.

A piramisok a világ legrejtélyesebb építményei közé tartoznak, szerte a világon találunk belőlük, és még ha úgy is hisszük, hogy csupán Egyiptomban és Közép-Amerikában találhatók ilyen gigantikus építmények, az igazság az, hogy rengeteg más helyen is találtak piramis alakú épületeket, például Kínában is temetkezési céllal építettek efféle építményeket, korábban pedig Európában is találtak hasonló épületeket.

Most a Vice nevű amerikai oldal számolt be arról, hogy egy prehistorikus építmény lehet az, amely teljesen átírhatja az emberiség történelmét. Már korábban is suttogtak erről, de egyre bizonyosabb lehet az elképesztő felfedezés, természetesen még folyik a kutatómunka. Indonéziában található a Gunung Padang, amelyet még korábban holland telepesek találtak meg egy szent hegyen, de sokáig nem foglalkoztak vele a tudósok.

Az utóbbi időben elsősorban onnan ismerte meg a világ, hogy a Netflix egyik sorozatában, Az emberek az emberiség előtt című szériában az egyik részt neki szentelték.

Egy új tanulmány szerint a hegy belsejében egy 16 ezer éves piramis rejtőzhet Indonéziában tehát, ami azt jelenti, hogy 10 ezer évvel idősebb lehet mint a legősibb egyiptomi piramis. A történelem előtti időkből származhat, és egy ismeretlen civilizáció építhette az egyedi konstrukciót. A bizarr kőépítmény pedig egy régen működő, ám az építmény előtt már inaktív vulkán tetejére épült nagyon régen. A felfedezés vitákat vált ki, ám a piramis-elmélet azt is mondja, hogy az emberiség prehistorikus történelmét teljesen újra kellene írni, ha az új tanulmányban foglaltak beigazolódnak majd később.

Az Archaeological Prospection című tudományos lapban megjelent írás ugyanis nem kevesebbet állít, minthogy a Gunung Padang legősibb rétegei 27 ezer és 16 ezer évesek lehetnek.

Így néz ki most az építmény:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás