promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
WiFi-gyilkos telefonalkalmazások, amiket te is naponta használsz - hiba volt letöltened?
Borítókép:  Profimédia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ahogy a mondás tartja, a modern problémák modern megoldásokat követelnek - a WiFi jelek gyengeségén felhasználók szerint lehet javítani.

Manapság az internet-hozzáférés alapvetés lett. Sok ember interneten keresztül dolgozik, és a szabadidőnk nagy részét is az interneten szörfözve tötjük, vagy applikációkat használunk. A kezdeti, kábelen érkező szolgáltatást az elmúlt pár évben fokozatosan felváltották a vezetéknélküli megoldások. A WiFi jelek erőssége így életünk meghatározó faktorává vált, nem igazán szeretjük magunkat '90-es évek szimulátorban érezni az internetsebesség tekintetében.

A láthatlatlan jelek sok bosszúságot képesek okozni, sokszor tűnik úgy, hogy amikor a legjobban kéne, akkor működik a leglassabban. A tudatos applikációhasználatal azonban sokat javíthatunk a helyzeten, akár pár egyszerű beállítás is elég lehet ahhoz, hogy a vezetéknélküli kapcsolatunk sebesen szolgáljon ki minket. A Hughes Net nevű amerikai internetszolgáltatással foglalkozó cég szakemberei négy, általánosan elterjedt applikáció beállításainak módosítását javasolják a frusztrációmentes înternet-élmény eléréséhez.

Nem túl meglepő módon a legnagyobb lassítók közé azok az alkalmazások tartoznak, amelyeken keresztül különböző videókat nézhetünk. A Netflix, a Disney+, az Amazon Prime és a YouTube számít a legszélesebb körben elterjedet platformoknak, naponta sokmilliós nagyságrendben mérhető a felhasználók száma.

A szakemberek azt javasolják, hogy csökkentsük a streamelt videók minőségét. Sokan különböző hordozható eszközökön vagy laptopon veszi igénybe ezeket a szolgáltatásokat.

Míg nagy képernyőn nagyon feltűnő lehet két felbontás minősége között a különbség, a portábilis kütyük jóval kisebb monitorral rendelkeznek. Így ha a megszokott videóminőségünk beállításait egy fokozattal alacsonyabbra állítjuk, jelentősen gyorsíthatunk internetkapcsolatunkon. Az így felszabaduló erőforrások miatt eszközeink is gyorsabban fognak működni, és például zavartalanabbul böngészhetünk, miközben kedvenc sorozatunk zakatol a háttérben.

(forrás: The Sun)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás