promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas bejelentést tett a Google: így változik meg hamarosan az életünk az online térben
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Olyan újítás érkezik a Google alkalmazásinál, amely igencsak megkönnyíti az életünket. 

Hamarosan nem kell emlékeznünk a hosszú és a bonyolult jelszavainkra minden egyes szolgáltatáshoz vagy alkalmazáshoz, amelybe bejelentkezünk. Október a kiberbiztonsági tudatosság hónapja, és ennek részeként a Google a személyes Google Fiókok alapértelmezett bejelentkezési lehetősége is megváltozik. 

A Google ugyanis bevezeti a jelszókulcsokat. Ez azt jelenti, hogy amikor bejelentkezünk a Google-fiókba, a rendszer felszólít minket, hogy hozzunk létre és használjon jelszókulcsot a jövőbeni bejelentkezésekhez. A jelszó lehet ujjlenyomat, arcszkennelés vagy PIN-kód, amelyet jelszó helyett használunk.

A Google változást bejelentő blogbejegyzése szerint ezek a bejelentkezési formák 40%-kal gyorsabbak, mint a jelszavak és olyan típusú titkosításra támaszkodnak, amely biztonságosabbak lesznek. 

Annak ellenére, hogy alapértelmezett beállítás, a jelszó megadása még mindig megmarad lehetőségként. Ha a lehetősséggel élnénk, a Google-fiókban a „jelszó kihagyása” opciót kell kiválasztani, amivel minden szolgáltatásnál engedélyezhetjük a jelszókulcsokat, de ugyanezzel az opcióval le is tilthatjuk őket.

A jelszókulcsok minden Google-alkalmazáshoz elérhetők lesznek, beleértve a Gmailt, a YouTube-ot és még a Térképet is. Azonban a jelszókulcsokat nem csak a Google alkalmazásoknál lehet használni, arra is felhívták a figyelmet, hogy az Uber és az eBay nemrég engedélyezte a jelkulcsokat, a WhatsApp a közeljövőben vezeti majd be a biztonságosabb újítást - írja a lifewire-hu.

Az elmúlt időszakban számtalan fontos hír érkezett a Google-től, többek között a Gmail kapcsán is több közleményt adott ki a cég az email-címek megszűnése kapcsán is, miközben számtalan biztonsági újítást is eszközöltek a népszerű email-küldő alkalmazásban, amelyen a világon, így Magyarországon is nagyon sokan kommunikálnak egymással.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás