promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megdöbbentő összeesküvés részleteit hozta nyilvánosságra egy szakértő a világ valódi működéséről
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sokkoló bejelentést tett egy birt tudós. Lehet egy virtuális világ rabjai vagyunk és idegenek irányítják a mindennapi életünket a világban?

Ha azt mondjuk UFO, akkor legtöbbünknek az amerikai X-akták sorozat ugrik be. És ugye hol máshol is történne a földön a legtöbb „UFO észlelés”, ha nem az Amerikai Egyesült Államokban. De, ha összeesküvés elméletekről van szó, akkor a britek sem tétlenkednek. Egy UFO-szakértő, Nick Pope, aki az Egyesült Királyság kormányának vezető ufószakértője (mert nekik ilyenük is van) azt sugallta, hogy az emberek egy idegenek által irányított számítógépes játékban élhetnek, ami megmagyarázná a Földön létező több vallás létezését.

Pope még ennél is messzebbre ment, ugyan is szerint a különböző hitrendszerek azért jöttek létre, mert más-más tervezők vagy programozók lettek kijelölve a valóságunk mögött álló földönkívüliek által, ami ellentétes vallási ideológiák kialakulásához vezetett.

Az elmélete szerint ez a felvetés a vallásokon belüli különbségek, például a kereszténység Ószövetsége és Újszövetsége közötti eltéréseket is magyarázhatja.

Pope továbbá felveti a kérdést, hogy a vallás be lett-e programozva egy titkos szimulációba, vagy pedig spontán módon jött létre. A feltevése az "Isten VS. idegenek" című dokumentumfilmben van kibontva, melyben megvizsgálják, hogy az élet, ahogyan mi ismerjük, valóban egy idegenek által irányított szimuláció.

 A film továbbá betekintést enged, hogy az idegenekkel folytatott nyílt kapcsolatnak lehetne-e hatása a vallásra és a társadalom egészére. Néhány evangéliumi keresztény az idegenekkel való találkozást az idők vége jeleként tekinti, míg mások azt sugallják, hogy az idegen élet felfedése változást hozhat a vallási hitrendszerekben és megkérdőjelezheti a jelenlegi világegyetem teremtésének megértését.

Sőt, még arról is említés történik, hogy néhányan azt hiszik, hogy a Vatikán titkos archívumában található információk kapcsolódnak ehhez a témához. Összességében ez az elmélet azt sugallja, hogy a több vallás létezése és annak lehetősége, hogy az univerzumot idegenek irányítják, összeegyeztethető lehet, ha valóban egy szimulált valóságban élünk.

Valljuk be ez egy egészen hajmeresztő elmélet. Kíváncsian várjuk milyen újonnan megjelenő vallásokért teszi felelőssé a fölönkívülieket a brit szakértő.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás