promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kétezer éves gigantikus, ellipszis alakú járműveket találtak Olaszországban egy tó mélyén, döbbenetes látványban lehet részed
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az ókori világ elképesztő látványosságai lehettek a Római Birodalomban, elképesztő képeken lehet ezeket látni.

Az elmúlt években rengeteget lehetett hallani óriási felfedezésekről, amelyek nagy tavakhoz kötődtek, többször elsősorban a történelm során elsüllyedt kincsekről volt szó, de a legendák szerinte nagy halom náci kincs is fekhet valahol Németországban egy legendás tó mélyén. Ám olykor igazán zseniális történet is társul a nagy és rejtélyes felfedezésekhez, amelyek igazából megmutatják nekünk, hogy éltek a régiek, hogy éltek több ezer évvel ezelőtt az emberek. És persze azt is, hogy milyen luxustermékeknek hódoltak, a szakértők pedig az utóbbi hírek kapcsán azonnal beszámolnak a nagy felfedezésekről, hiszen korunkban a luxus igazán kelendő hír.

Ellipszis alakú járművek a tó mélyén?

Igen.

A dolog pikantériája pedig az, hogy ezek nem egyszerűen gigantikus járművek voltak, hanem a Római Birodalom csúcskategóriás bulihajói, amelyek elképesztú módon néztek ki, ám a történetüket kevesen ismerik. A hajók a Nemi-tavon jártak még fénykorukban az időszámításunk szerinti első században, amikor Caligula volt az úr a világ egyik legnagyobb birodalmában. A Nemi-tavat szentként tisztelték a birodalomban, a hajók pedig a feltételezések szerint az ókor legnagyobb bulijainak színterei voltak, a fényűzés és a vad kikapcsolódás keretében.

A szakirodalomban sokszor hivatkoznak ezekre a járművekre partihajókként is.

Szakértők úgy vélik, hogy az egyik hajó akár egy szentélyként is működhetett eközben.

A roncsokat később Benito Mussolini alatt már megtalálták a tó fenekén, elképesztő maradványokkal egyetemben. A hajók márvánnyal és mozaikkal voltak borítva, és szobrok is voltak rajtuk. Később múzeumbe szállították ezeket, de a második világháború alatt a múzeum leégett a felbecsülhetetlen roncsokkal egyetemben. Nemrégiben azonban egy márványszobot darabját fedezték fel a tó mélyén, és erről a National Geographic is beszámolt. A kutatók pedig mér reménykednek, hogy egy harmadik hajó roncsát megtalálhatják a közeljövőben.

És így nézhetett ki Caligula partihajója, lenyűgöző látvány:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás