promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Találtak valamit Egyiptomban, amit eddig soha: megfejthetik a piramisok titkát
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Eddig érintetlen kamrákat fedeztek fel az egyik egyiptomi piramisban. 

 

A Sahura ősi piramisát célozta meg egy tudóscsoport, akik nyolc új kamrát fedeztek fel Egyiptomban, amelyek az V. dinasztia hatalmas titkait rejthetik magukban. A tudósok úgy vélik, hogy a Szahura piramisa rejtheti a választ a piramis körül kavargó rejtélyekre, annak szerkezeti eredetére és a benne lévő fáraóra. 

A piramis konzerválási és helyreállítási projektjének részét képező vizsgálataik során számos, az idő múlásával elveszett és soha nem dokumentált fedetlen raktárhelyiséget találtak. A régészek most további kutatásokra készülnek, hogy további információkat kapjanak a 4400 év után megnyitott titokzatos egyiptomi kamrákról. A piramist korábban soha nem dokumentálták, ám a kiaknázatlan szobák hatalmas történelmi jelentőségű titkokat rejthetnek magukban.

Ez az úttörő projekt jelentős mérföldkövet jelent a Szahura piramis és történelem jelentőségének megértésében

- nyilatkozta Dr. Mohammed Ismail Khaled, a Julius-Maximilians-Universität csapatának vezetője. 

A piramist Sahura, más néven Sahure számára építették az i.e. 26-25. században. A temetkezési helyet tehát az ókori egyiptomiakkal kapcsolatos információkért kutatják. Több mint 100 évvel a piramisok kezdeti felkutatása után a csapat készen áll arra, hogy ismét beavatkozzon, és stabilizálja a szerkezetet, mielőtt mélyre merészkedne - Daily Star.

A 3D lézerszkenneléssel és a területről készített átfogó térképekkel a csapat azt reméli, hogy egy titkos átjárót nyithatnak meg nyolc, korábban fel nem fedezett helyiségbe. Ez a nyolc kamra hatalmas titkokat tárhat fel, annak ellenére, hogy súlyosan sérült lehet. 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás