promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Titkos üregben rejtőzködik valami a gízai piramisban, nem tudnak belépni a tudósok
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Óriási szenzáció lenne, ha az üregben megtalálnák azt, amit gyanítanak a szakértők.

A gízai nagy piramis egyiptomban a világ egyik legtitokzatosabb építménye, rengeteg titkot rejt még a tudósok és a szakértők előtt, akik viszont mindent megtesznek azért, hogy felfedjék az építmény óriási titkait, és beszámolhassanak egy hatalmas felfedezésről, amely minden nemzedék életében talán csak egy adatik. És, hoyg ennek éppen most lenne itt az ideje? Bizony megeshet, hiszen több olyan titkos üreget is feltártak a piramisban, amelyben egyelőre nem tuják,

hogy mik vannak, de itt rejtőzködhet a fáraó sírja is az elgondolások szerint.

A tudósok egy nagyon erős és érzékeny letapogatós műszerrel szeretnék megnézni, hogy mik vannak ezekben az üregekben, hiszen egyelőre nem tudják, hogy mi rejtőzik nagyon sok helyen az ókor egyik utolsó nagy csodájában. Korábban müonokkal vizsgálták meg ezt a három üreget, és annak ellenére, hogy nem tudják a pontos funkciójukat, feltételezik, hogy az egyikben ott lehet a hatalmas uralkodó, Hufu fáraó szakofágja is.

A fáraó amúgy 4500 évvel ezelőtt uralkodótt Egyiptomban, tehát a Krisztus előtti 2500-as években.

Az üregeket így most majd a szerkezetekkel kívülről fogják megvizsgálni, hiszen az üregekbe nem férnek bele ezek a kütyük. De nagy reményt fűznek hozzájuk a kutatók, hiszen a szenzorok annyira érzékenyek, hogy akár a piramisrendszerben elhelyezett kerámiák felismerésére is képesek lehetnek majd a továbbiakban ez pedig óriási lehetőség a kutatók előtt. A vizsgálatok az elkövetkező években folytatódnak tehát, mivel finanszírozásra is szükség van a gépek megépítéséhez, és utána pedig kezdüdhet a többi évi munka, a felfedezés.

Mutatunk egy zseniális videót, ezt találták még 100 évvel ezelőtt Tutanhamon sírjában a kutatók, minden idők egyik leggazdagabb felfedezése volt:

(via Hello Magyar)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás