promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egykori óriások análgyöngyeinek nyomaira bukkantak az erdőkben? Megdöbbentő felfedezés
Borítókép:  Profimédia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Rengeteg ember hisz abban, hogy a múltban óriások éltek - a modern Indiana Jones állítása szerint bizonyítékot is talált rá, méghozzá itt, Európában.

Bosnyák régészek egy csoportja állítólag egy hatalmas kőgömböt talált sértetlen álapotban Közép-Bosznia egyik vadregényes erdőjében. Sam Osmanagich bosnyák régész kétségtelenül maximumra pörgette az imidzskialakítást. Divatérzéke és szakterülete miatt a köznyelvben és a sajtóban általában "bosnyák Indiana Jones"-ként hivatkoznak rá, és ő meg is tesz mindent annak érdekében, hogyminél többször szerepeljen a hírekben. Állítása szerint 2016 szeptemberi felfedezése egy elveszett civilizáció létezésére utal, amikor még óriások uralták a Földet . Más régészek vitatják ezen állítását, szerintük egy magától kialakult, természeti képződmény a szóban forgó gömb.A bosnyák Indiana Jones azonban tántoríthatlan, kitart véleménye mellett

"Ez egy újabb bizonyíték lenne arra, hogy Dél-Európa, különösen a Balkán és Bosznia a távoli múltban fejlett civilizációk otthona volt, amelyekről nincsenek írásos emlékeink" - írta Osmanagich a felfedezést bejelentő blogbejegyzésében az Archeológiai park : A boszniai Nap Piramisa Alapítvány.folyóirat részére eljuttatott bejelentésében. A felfedezés "Európa legmasszívabb kőgömbjét jelzi, ami csakis elképesztő magas technikai színvonalon álló civilizáció hozhatott létre." Arról, hogy a kőgömbnek milyen funkciója volt, nem áll elő teóriával a bosnyák régész.

Osmanagich elmondta, hogy a kőgömböt a bosznia-hercegovinai Zavidovici közelében fekvő Podubravlje faluban találták, és az előzetes eredmények szerint a kőgömb sugara 1,2-1,5 méter (körülbelül 3 láb 11 hüvelyk és 4 láb 11 hüvelyk) között van. Súlyát még nem sikerült megmérni, mivel meglehetősen nehezen mozdítható objekumtról beszélünk. Megformálása minden kétséget kizárólag figyelemre méltó, szinte teljesen tökéletes gömbről beszélünk, amit még mai technológiával sem lenne egyszerű elkészíteni kőből. Abba, hogy esetleg mennyi idő lehet egy ilyesmit ilyen fokú precizitással egy hatalmas rögből kifaragni, még belegondolni sem merünk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás