promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orbitális titok Erdélyből, földönkívüli lelet került elő a föld mélyéből
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A nem midennapi leletről szóló beszámolók azóta többször is bejárták az internetet.

A világ számtalan táján kerültek már elő olyan leletek, amelyek létezésére egyszerűen nincs magyarázat, megelőzték a korukat a kialakításukban vagy éppen az anyagukban, és a szakértők nem találnak fogást rajtuk. Persze az, hogy valami földönkívüli eredetű, abból is jöhet, hogy egy Földre zuhant meteorit anyagából készítették, ilyen kardokat például egyiptomi sírokban találtak már. A különlegesen erős anyagokat már akkor is kitüntetett figyelemben részesítették a fegyverkészítők.

Erdélyből került elő a föld mélyéből még a hetvenes évek közepén egy nagyon különleges tárgy, egy őskori alumíniumdarabról van szó, amelyet a szakértők is már többször megvizsgálták. A lelet 250 ezer éves, és a Maros környékén találták, 90 százalékban pedig alumíniumot tartalmaz. Talán eddig semmi furcsaság, de az igazság az, hogy az alumíniumot igazából csak körülbelül 250 éve használjuk, mi emberek. 1761-ben fedezték fel, és azóta az életünk része.

Így azonnal arra lehet következtetni, hogy talán földönkívüli kéz készíthette a tárgyat.

Amúgy Nagyenyedhez közel találták meg, 10 méter mélyen a folyó partján. Ami még érdekesség, hogy a térgy két csont ölelésében feküdt, amelyekről később kiderült, hogy mammutcsontok, és közel 80 ezer évesek is lehetnek. A vita ennek ellenére beindult, hiszen a hely szakértőket megosztj a tárgy, amelyet sokan inkább egy második világháborús német repülőgép darabjának tekintenek.

A fémdarab megmunkált, látszik, hogy valamiféle használati tárgy lehet. Persze nem kell azonnal földönkívüli magyarázatra gondolni, hiszen előfordulhat az alumínium természetes állapotában is a természetben, és az is mesgeshet, hogy korábbi civilizációk is képesek voltak ilyen előállítására. Egy másik magyarázat szerint azonban egy szénbányászati eszköz tartozéka lehet, amely a munka során került valahogy a csontok mellé.

(Forrás: Rakéta, Dél-Magyar, 24.hu)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás