promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Androidos vagy? Orbitális veszély fenyegethet
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Erről fontos, hogy tudj, veszélyben lehet a telefonod.

Egyre gyakrabban fújnak riadót a digitális térben adathalász vírusok vagy éppen üzenetek miatt, így tesz sokszor a Gmail is. Miközben már rengeteg cég is kiad folyamatosan sajtóközleményeket, hogy eloszlassák a gyanút, illetve edukációs kampányokat is szerveznek, hogy a elhasználókat minél biztosabb internethasználóvá változtassák. Hiszen vanna árulkodó jelek mindig, ha baj van, sokszor elég, ha figyelünk, bár ahogy haladunk előre az időben, úgy lesznek a csalók is egyre szofisztikáltabbak, és úgy nyúlnak egyre nehezebben felismerhető átverésekhez.

Erről pedig feltétlenül tudnod kell.

Most többek között a HVG is beszámolt róla, hogy van egy olyan androidos applikáció, amely még egyes vírusirtókat is képes megkerülni, mivel azok nem ismerik fel a káros kódokat. És ez az applikáció így gyakorlatilag minden adatunkat el tudja lopni ezáltal a telefonunkról, ami óriási veszély. A kértevő neve MMRat, és egy hivatalos alkalmazásboltnak tűnő helyről lehet letölteni. A fertőzést terjesztő appokat hivatalos kormányzati programoknak vagy társkereső appnak álcázzák a támadók, letöltés után pedig egy rakat androidos kisegítő lehetőséghez szeretne hozzáférni.

A kártékony applikáció ezek után kapcsolatba lép egy szerverrel, és elkezdi monitorozni, hogy mi történik a telefonunkon. Minden cselekedetünket elkezdi figyelni, még a kamera képernyőképét is képes rögzíteni. A szakemberek figyelmeztetnek, hogy applikációkat csak a Play Áruházból érdemes letölteni, más forrásból érkezők háttere ugyanis bizonytalan lehet,

és máris egy vírus hálójában találhatjuk magunkat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás