promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális kinézetű sírokat találtak a világ keleti végében, tilos a belépés a megdöbbentő helyre
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Meglepő nagyságú és kinézetű sírok taláhatók Japánban.

Az nem meglepő, hogy a világ számos részén építtettek régen, több száz, esetleg több ezer évvel ezelőtt az uralkodók olyan sírokat maguknak, amelyek még haláluk után nagyon sokáig hirdette a nagyságukat, esetleg egyfajta belépőt jelentett az örök életbe. Így van ez az egyiptomi piramisokkal kapcsolatban, de a kínai társaikkal is, utóbbi esetében a legnagyobb sírt, Csin Si Huang-ti síremlékét a mai napig nem merik kinyitni a tudósok, mivel félnek, hogy nem tudjék majd megfelelően prezerválni a bent talált tárgyakat.

Kevesen tudják, de óriási sírok Japánban is találhatók, többek között Oszaka városához közel, a felhőkarcolók és lakóépületek közepette. Ezek úgynevezett földhalom, azaz kofun sírok, amelyek Japán számos vidékén megtalálhatók. A sírhalmok kerek alakúak, vagy éppen a nem szokványos kulcslyuk formát vették fel, egy központi, fallal körülvett síremlék köré halmozták fel a földkupacokat, és így alakultak ki ezek a sírok, amelyek még ma is elképesztő látványosságok.

Oszaka régioban közel száz ilyen kofunt fedeztek fel a régészek.

A legnagyobb Nintoku császár sírja, amely körül van véve vizesárokkal is. A kofunokban amúgy nem csak császárok temetkeztek, hanem a helyi társadalom előkelőségei is. A kofunokat rengeteg kisebb, úgynevezett haniwa szoborral vették körbe. Számtalan legenda is él azzal kapcsolatban, hogy például Nintoku császár sírjában is több király feküdhet, de ezt nem lehet tudni, utóbbi állítás is csak egy későbbi feljegyzésben jelenik meg.

A sírok területére tilos a belépés, így sokáig nem fogjuk megtudni, hogy kit rejtenek a gigantikus földhalmok.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás