promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ők építhették az egyiptomi óriáspiramisokat, döbbenetes maradványokat találtak
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Tévhitben élünk a leletek felfedezése óta? Bizony vannak maradványok a piramisok építésének korából.

Az ókori világ csodáinak és rejtélyeinek egyike a gigászi egyiptomi gízai piramisok, a három nagy, amelynek megtekintésére milliók vállalkoznak évente. És persze nagyon sokan azért, hogy bizonyosságot szerezzenek ott a helyszínen, hogy bizony emberi kéz nem alkothatta ezeket az építményeket. Ha követjük a dokumentumfilmes oldalakat, hivatalos csatornákat, akkor ezek is roskadásig vannak olyan teóriákkal, és persze illsuztrációnak használt képekkel, hogy vajon kik voltak azok, akik ezeket a szenzációs piramisokat felépíthették.

Tényleg az egyiptomiak, vagy talán jött segítség kívülről is? Vagy még távolabbról, valamilyen más csillagrendszerből, méghozzá egy másik civilizáció segédkezett itt a Föld nevű bolygón? De az is lehet, hogy tényleg emberek építették ezeket a piramisokat méghozzá szerszámokkal?

Nos, ezek a teóriák nagyon érdekesek, de vannak még sokkal érdekesebbek is, hiszen 1872-ben találtak olyan leleteket a piramisokban, amelyek arról beszélnek nekünk, hogy mégis mi történhetett a helyszínen akkor, amikor a monstrumokat építették. A leleteket később eltették, és azokat majd csak a 20. században fedezték fel újra. A több ezer éves szerszámok maradványai szivarosdobozokban vészelték át az évtizedeket. A tárgyakat amúgy Waynman Dixon fedezte fel még 1872-ben, ezek fadarabok, amelyeket mérőrúdként használhattak, illetve kampó és egy golyó. A tárgyakat amúgy nagyon mélyen a piramisban találták, méghozzá egy kamrában törmelékréteg alól piszkálták ki vascsővel még a 19. század végén. Azt is tudni lehet, hogy az ilyen leletmentéseket mára betiltották a piramisok megóvásának érdekében.

A feltételezések szerint a kőgolyót egyfajta kalapácsként használhatták az építkezések során. A radiokarbonos kórmeghatározás szerint a leletek az időszámításunk előtti 3000-es évekből, tehát 5000 évvel ezelőttről származhatnak. Egyes feltételezések szerint azonban csak rituális tárgyak lehettek ezek a leletek.

Íme a tárgyak, amelyeket találtak:

(via Qubit)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás