promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kilencéves kisfiú a homokozóban olyat talált, amitől megrökönyödtek az emberek
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A homok alól előbukkant valami hihetetlen.

A világ legnagyobb felfedezései néha tényleg csak egy apró véletlenhez kötődnek.

Valószínűleg mindenki talált már a kertjében ásás közben valami különleges tárgyat, amit úgy könyvelt el magában, hogy kincs került a kezébe. Nem ritkaság, hogy az emberek több száz, esetleg több ezer éves tárgyakat is találnak a kertjükben, és persze az is megesik, hogy nagyon régi sírokat találnak az emberek. Kevesen tudják, hogy az agyaghadsereget is Kínában épp úgy találták meg, hogy egy család ásta saját földjét, amikor a föld alá jutottak egy üregen keresztül. Aztán nemsokára kiderült, hogy az évszázad egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb felfedezéséről van szó.

Aztán vannak a hatalmas nagy meglepetések, amikor a kertben vagy éppen a szabadban játszadozó gyerekek bukkannak rá. Többek között a francia Lascaux-i barlang felfedezése is gyermekek nevéhez kötődik, akik a második világháború alatt, méghozzá 1940. szeptember 12-én találtak rá a felbecsülhetetlen értékű képződményre, ahol az ősemberek legnagyobb művészeti teljesítményét csodálhatjuk meg.

Most arról jött hír, hogy egy nyolcéves kisfiú a homokozóban játszva egy 1800 éves pénzérmét talált Németországban az iskola udvarán. A kincs pedig a legendás Marcus Aurelius pénze, akit leginkább a popkultúrában Russel Crowe főszereplésével készült Gladiátor című filmben láthattunk. A filozófus császár amúgy 161 és 180 között uralkodott a birodalomban. Elmélkedések című műve, amelyet részben Pannonia provinciában, a mai Magyarország területén írt, az ókor egyik leghíresebb alkotása.

A film nyitójelenetében is a germánokkal harcoltak Russel Crowék, a császár ugyanis sok hadjáratot vezetett a mai Németország területére. Uralkodása szakadatlan háborúskodással telt tehát az uralkodónak, a germán törzsek ekkoriban hevesen támadták a birodalom határait.

Sok bölcsességet akarsz tanulni a filozófus császártól? íme a legjobb idézetek:

(via 9news.com)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás