promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A férfi a pincéjében talált egy titkos alagutat, egyre lejjebb ment, majd lesokkolt attól, ami utána következett
Borítókép:  Profimedia - illusztrációs
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az utóbbi 1000 évben nem történt ekkora hátborzongató csoda.

Az utóbbi években nagyon is trendi és igen jól pörgő tartalmak lettek a Tiktok-on a titkos, nagy felfedezésekről készült videók, amelyben a userek azt járják körül, hogy éppen micsoda elképesztő titkos ajtókat, alagutakat, csapóajtókat, netán szobákat találtak a házukban. A legtöbbször arról van szó, hogy az új ingatlanba beköltöző friss lakóknak igazából nem mondják el teljesen a házak adottságait, és néha bizony kinyílik valami furcsaság. Magyarországon is többször számoltak be már hasonló esetről.

Az elmúlt évek egyik legvirálisabb esete az volt, amikor a fürdőszobában a tükör mögött találtak egy másik szobát, elképesztő felfedezés volt, és minden abból indult ki, hogy valami hideg jön be a tükör mögül. Végül csak megnyitották a falat. Ám most még ennél is döbbentesebb eset történt.

Általában szobákról ás kisebb alagsorokról szól a fáma, most viszont konkrétan egy gigantikus város bejáratát találta meg egy férfi, ahogy egyre lejjebb ment. Rengeteg elágazó folyosó következett, végül kiderült, hogy ez egy tizennyolc emeletes,, föld alatti város, ahol egykor több mint 20 ezer ember lakhatott. És mindez egyenesen a pincéjéből nyílt.

A várost amúgy Derinkuyu-nak hívták, és valamikor a 4. században épülhetett, folyamatosan alakult ki, és közel 445 négyzetkilométert ölel fel manapság. Először valószínűleg csak tárolásra használták a föld alatti szobákat a közelben lakó emberek, később pedig a védelmi funkciója miatt települhettek ide. A városról amúgy hsszabban is szó van a Netflix egyik nagysikerű dokumentumfilmjében, amely az Emebrek az emberiség előtt címet viseli.

Így néz ki a föld alatti város Törökországban:

(via IFLScience)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás